Δεν είναι μυστικό πως ο ακραίος ήχος της παλιάς σχολής δεν έχασε ποτέ την αίγλη του ανάμεσα στο χάσμα των “παλιών” με τις νεότερες γενιές, ειδικά όσον αφορά το κομμάτι των live εμφανίσεων. Ειδικότερα το death metal, το black, το thrash, το speed κατά κόρον ανέκαθεν αποσπούσε την προσοχή και σε μεγάλο ποσοστό κέρδιζε τους οπαδούς έμπρακτα με πλήρη υποστήριξη στα αντίστοιχα σχήματα. Το Σάββατο που μας πέρασε λοιπόν, Abyssus και Cursed Blood στο Temple, απέδειξαν περίτρανα πως δεν χωράνε στεγανά σε ορισμένους χώρους, δεν τα χρειάζονται εξάλλου.

Πρώτοι σε ένα κατάμεστο Temple με κόσμο διάφορων ηλικιών οι Cursed Blood, οι οποίοι μετράνε περίπου 3 χρόνια ζωής και έχουν στη φαρέτρα τους 2 demo. Άψογα δεμένο crust-ίζον death metal με περισσότερα thrash στοιχεία και punk attitude, σαν μπάσταρδα παιδιά των πρώιμων Slayer του “Show No Mercy”, με τους Asphyx του “The Rack”. Θα ήθελα να δω πολύ περισσότερα πράγματα από τους συγκεκριμένους μελλοντικά και είμαι βέβαιη πως αυτό θα γίνει και με το παραπάνω.

Ακολουθούν οι Abyssus και το “Death Revival”. Έχοντας βέβαια χαράξει μια σχεδόν δεκαετή πορεία στην σκηνή του ακραίου ήχου, είναι φυσικό επόμενο να έχουν ένα πλέον φανατικό κοινό που τους ακολουθεί σε κάθε τους live εμφάνιση επί Αθηναϊκού -και όχι μόνο- εδάφους. Ένα set αρκετά περιεκτικό με μια γεύση από κάθε στιγμή της μπάντας, με τέλειο ήχο και απίστευτη ενέργεια, που κορυφώθηκε πλήρως από τη διασκευή του “Evil Dead” από Death στο τέλος. Το 10/10 είναι λίγο.

Για πολλούς ίσως ήταν το πρώτο live μετά από δύο χρόνια – και αν είναι να τελειώσει ο κόσμος σύντομα με τα τούτα και με κείνα, ας μας βρει κάτω από μια σκηνή να παίζει μουσική…