Ο μουχλόκαιρος και η αχνή βροχή που έπεφτε, συνέθεταν το καλύτερο σκηνικό για την βραδιά που μας περίμενε. Οι εκπληκτικά γρήγορα ανερχόμενοι Blues Pills, έχοντας στις βαλίτσες τους ένα άκρως ενδιαφέρον spin του vintage rock και τον καινούριο τους δίσκο “Lady In Gold”, βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη για ένα show που θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένο στη μνήμη μας.

Όλα ξεκίνησαν στις 21:30, ακολουθώντας πιστά το timetable της συναυλίας. Το ένα και μοναδικό για τη βραδιά support συγκρότημα, οι Smoke από την Ξάνθη, ανέβηκαν στην σκηνή του Principal. Παρότι, ίσως λόγω ηλικίας, το τρίο ξεκίνησε κάπως μουδιασμένο, αγχωμένο, γρήγορα βρήκαν τα πατήματά τους, προσφέροντας ένα καλοπαιγμένο και εμφανώς καλοπροβαρισμένο μείγμα hard rock, electric blues rock και stoner. Από καθαρά μουσική οπτική, οι Smoke κέντρισαν το ενδιαφέρον με τις έξυπνες / πιασάρικες για το αυτί συνθέσεις τους, χωρίς αυτές να είναι ακραία τεχνικές ή φιγουρατζίδικα περίπλοκες. Χωρίς να χάνονται δηλαδή στο παιχνίδι του «φαίνεσθαι». Τα παιδιά έχουν μεράκι για το είδος που επέλεξαν να υπηρετήσουν. Θα έλεγε κανείς πως με βάση το τι ακούσαμε, οι Smoke, έχοντας ως βασικές θεωρώ επιρροές τον βαρύ ήχο των Black Sabbath, τις περιπετειώδεις συνθέσεις των AC/DC και τον αλήτικο ροκ εν ρολλ χαρακτήρα των Motorhead, έχουν καταφέρει να φιλτράρουν κάθε είδους ερέθισμα και να το αποτυπώσουν με τον δικό τους τρόπο μουσικά. Αξίζει να ρίξετε μια ματιά στα παιδιά. Είναι από τα συγκροτήματα που σου κάνουν αυτό το ‘κλικ’ που λέμε, που ενδόμυχα πιστεύεις (και ελπίζεις) ότι θα πάει μπροστά.

Δίχως ίχνος καθυστέρησης, γίνονται οι απαραίτητες αλλαγές επάνω στη σκηνή. Έπειτα από ένα ψυχεδελικό intro, οι Blues Pills ξεκινούν ενθουσιωδώς το set τους, με το “Lady In Gold” να είναι το πρώτο κομμάτι της βραδιάς. Απ΄ την πρώτη στιγμή, το συγκρότημα φάνηκε ορεξάτο και με διάθεση να σκορπίσει χαρά στους παρευρισκομένους, αφού τους πρόδωσαν τα χαμόγελά τους όταν κοίταξαν το κοινό. Το συγκρότημα απέδωσε τα μέγιστα από κάθε άποψη. Θες κιθάρες, θες φωνητικά, θες μπάσο, θες τύμπανα, θες πλήκτρα; Όλα τέλεια. Η μουσική αρτιότητα που χαρακτηρίζει τους Blues Pills ήταν εμφανής σε κάθε κομμάτι, αφού πολλές φορές πέρασε απ’ το μυαλό μου μήπως ακούμε κάτι σε playback. Όλοι τους ήταν άψογοι και ειδικά η Elin Larsson, η οποία δεν σταμάτησε να χοροπηδάει, να παρασέρνει το κοινό, να παίζει με ντέφια και μαράκες, να κάνει τσαλιμάκια στους υπόλοιπους μουσικούς της μπάντας… Έκλεψε τα βλέμματα με τις κινήσεις της, ενώ αναμφίβολα μαγνήτισε το ενδιαφέρον με την φωνητική της δεινότητα, που αν εξαιρέσεις τα τελευταία 2-3 κομμάτια που παρουσίασαν όπου επήλθε η κούραση, έδωσε τον καλύτερό της εαυτό. Σύμμαχος στην εμφάνιση των Blues Pills αποτέλεσε ο πολύ καλός ήχος του Principal. Οι Blues Pills παρουσίασαν πολλά κομμάτια απ’ τον καινούριο δίσκο τους, ένα μικρό ποτ πουρί από παλαιότερες κυκλοφορίες, ενώ εντύπωση έκανε η διασκευή στο “Somebody To Love” των Jefferson Airplane.

Εν κατακλείδι, περάσαμε μια πολύ όμορφη βραδιά στο Principal, γεμάτη ενέργεια και ποιότητα (ο καθένας το μεταφράζει όπως θέλει αυτό). Μέχρι την επόμενη φορά… cheers!