Η Straight From The Heart records μας επιφύλασσε μια βραδιά που ένωνε την χαρά του να παίζεις τα πρώτα σου lives (εννοώντας τους Vile Extortion και τους Terrorscope) με την χαρά του “εδώ που ήμουν θα έρθεις” (αναφέρομαι στην περίπτωση των Chronosphere).  Από την μια έβλεπες μικρά παιδαρέλια να κάνουν τα πρώτα τους ουσιαστικά βήματα στην σκηνή, ενώ από την άλλη είχες το ζωντανό παράδειγμα μιας μπάντας που δεν τα έβαλε κάτω και συνέχισε μετά κόπων και βασάνων να παλεύει γι’ αυτό που γουστάρει και να εξελίσσεται σταδιακά σε ένα συγκρότημα που και αναγνωρισμένο διεθνώς είναι πλέον και έχει κάνει tours ανά τον κόσμο που θα ζήλευαν πολλοί.

Αλλά ας τα πάρουμε ένα ένα. Την βραδιά άνοιξαν οι Terrorscope, παίζοντας για περίπου είκοσι λεπτά αν δεν κάνω λάθος. Παρά το νεαρό της ηλικίας τους, οι Terrorscope μου τράβηξαν γρήγορα το ενδιαφέρον, καθώς με έκανε εντύπωση το βάθος και το γρέζι των φωνητικών, αλλά και το ιδιαίτερα σταθερό παίξιμο στις κιθάρες. Σίγουρα χρειάζονται βελτιώσεις, είναι νεοσύστατοι άλλωστε, αλλά εκπέμπουν μια σοβαρότητα που σε κάνει να πιστεύεις ότι όντως θα έχουν να μας επιδείξουν κάτι καλό στο μέλλον. Οι δομές τους κατά βάση Thrash / Death, τραβώντας επιρροές κυρίως από το γερμανικό Thrash του ’80 με μια σφήνα πιο μοντέρνου πρίσματος, τύπου Amon Amarth. Η εμφάνισή τους ήταν αρκετά καλή σε γενικές γραμμές, κι ας είχε περάσει μόνο ένας μήνας από την πρώτη τους ζωντανή εμφάνιση. Αυτόν τον καιρό βρίσκονται σε διαδικασία ηχογράφησης απ΄ όσο μαθαίνω, οπότε λογικά δεν θα αργήσουμε να ακούσουμε κάτι ολοκληρωμένο από τους Terrorscope. Setlist: Bloodthirsty Land, Seed of Filth (Six Feet Under), Worst Case Scenario, Darkest Memoria, Pursuit of Vikings (Amon Amarth).

Για την συνέχεια, στην σκηνή του Eightball ανέβηκαν οι Vile Extortion, παίζοντας ένα κλασικά δομημένο Thrash με Death πινελιές. Οι Vile Extortion δημιουργήθηκαν το προηγούμενο έτος στην Θεσσαλονίκη και αποτελούνται από παιδιά νεαρής ηλικίας, που τώρα ξεκινούν σιγά σιγά να αφήνουν το στίγμα τους στη μουσική σκηνή. Γενικά επικρατούσε αυτό που λέμε “παιδική χαρά” και γιατί η ίδια η μπάντα είχε εκείνον τον ενθουσιασμό που όλοι είχαμε όταν κάναμε τα πρώτα μας lives, αλλά και γιατί πλαισιώθηκαν από αρκετούς φίλους τους την ώρα που έπαιζαν, οπότε δεν έλειπαν οι φιλικοί οπαδισμοί αλλά και τα inside jokes που μόνο το σηνάφι τους μπορεί να καταλάβει. Σαν σύνολο αυτό που ακούσαμε και είδαμε δεν ήταν κακό, ωστόσο θέλουν άπειρη δουλίτσα ακόμα και σε ατομικό αλλά και σε συλλογικό επίπεδο. Λίγο πιο σταθερά κρατήματα, λίγο καλύτερες αναπνοές και διαχείριση διαφράγματος, λίγο practice στα τύμπανα… Ξέρετε πως πάει. Θέλει λίγο απ’ όλα. Έχουν χρόνο μπροστά τους, δεν αγχώνομαι, θα τη βρουν την συνταγή. Απ’ όσο γνωρίζω αυτό το διάστημα ηχογραφούν με τον Στέλιο Stelth Κοσλίδη (δυνατή επιλογή) το ντεμπούτο τους, οπότε αναμένουμε σύντομα το επίσημο υλικό τους για μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα των Vile Extortion.  Setlist: Intro / Unholy Breath, Ausgebombt (Sodom), Art of Partying (Municipal Waste), Mors Certissima, Hang ‘Em High, Purification Process (Sarcofago), Domination (Pantera), Cry of Terror.

Η ώρα είχε φτάσει για τους Chronosphere να ξεσαλώσουν επάνω στη σκηνή του Eightball. Η στάση τους στη Θεσσαλονίκη αποτελεί έναν από τους σταθμούς της περιοδείας τους στην Ελλάδα, οπότε εκ προοιμίου οι Chronosphere ήρθαν με τίγκα όρεξη και κάργα αδρεναλίνη. Είχα καιρό να τους δω ζωντανά, οπότε ανυπομονούσα να δω κατά πόσο και ως προς τι έχουν εξελιχθεί σαν μπάντα. Το αποτέλεσμα μου άφησε πολλά θετικά συναισθήματα. Σε μια πρώτη ανάλυση, ήταν προφανές ότι είχαν άλλο αέρα στο σανίδι. Θες οι εμφανίσεις εκτός Ελλάδας, θες η ζύμωση τέτοιων τουρ, θες ότι μεγάλωσαν και ωρίμασαν λίγο παραπάνω; Δεν ξέρω, πιθανώς όλα μαζί. Αυτό που χαρακτήρισε την εμφάνισή τους ήταν ο επαγγελματιμός, ο οποίος εκείνη την ώρα ήταν παράδειγμα προς μίμηση, ειδικά από τους νεαρότερους παρευρισκομένους. Πατούσαν σταθερά και με αυτοπεποίθηση στα πόδια τους, παικτικά ήταν άριστοι αφού λάθη δεν ή αστοχίες δεν διέκρινα. Θα με πεις, δεν είμαι ο καλύτερος άνθρωπος να μιλήσει γι’ αυτά τα θέματα αφού μουσικός δεν είμαι, αλλά καταλαβαίνετε τί εννοώ. Είδα μια άρτια εξελιγμένη μπάντα, που σίγουρα έχει πολλά ακόμα να μας πει. Setlist: Before It’s Gone, Envirusment, Honest To Kill, Warriors, Hypnosis, Genetically Determined, Picking Up My Pieces, Brutal Decay, War Infection, Ace of Spades (Motörhead).