Destroyer 666, War Device, Natvre's, Australia, Greece, Eightball CLub, 2016, News, Live Reports

Ένα από τα πιο πολύ – αναμενόμενα live της χρονιάς έλαβε χώρα στην καρδιά των Λαδάδικων, στο Eightball το περασμένο Σάββατο. Πολύ – αναμενόμενο γιατί πέρα από το γεγονός ότι οι Destroyer 666 αποτελούν μεγάλο κεφάλαιο στον ακραίο ήχο, η συναυλία τους ανακοινώθηκε αρκετούς μήνες πριν, οπότε η αδημονή μας άρχισε να βαράει κόκκινα εδώ και καιρό. Χωρίς ιδιαίτερες καθυστερήσεις, παρά το γεγονός πως για ακόμα μια φορά η πρόσβαση στο κέντρο της πόλης ήταν περιορισμένη, καθώς για μια ακόμα φορά κάτι γίνεται και παραλύουν τα πάντα, η συναυλία ξεκίνησε λίγο μετά τις 21:00 με αρκετό κόσμο να βρίσκεται ήδη μέσα στο μαγαζί.

natvres

Το πρώτο συγκρότημα που ανέβηκε επάνω στην σκηνή ήταν οι Θεσσαλονικείς Natvre’s, οι οποίοι μάλιστα είναι από τις πιο ελπιδοφόρες υπάρξεις στην τοπική σκηνή. Ογκώδες, στιβαρό παίξιμο και καθαρά επαγγελματική στάση ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της εμφάνισης των Natvre’s. Black κατά βάση συνθέσεις που αποπνέουν Βορειο–Ευρωπαϊκό αέρα, μπολιασμένες με λίγο Death Metal, ικανές να δημιουργήσουν μια καθολικά μαγευτική ατμόσφαιρα. Το υλικό του είναι αρκετά ενδιαφέρον, σε περίπτωση που κάποιος από εσάς δεν έχει έρθει ακόμα σε επαφή με την μπάντα. Ενδιαφέρον γιατί, μπορεί μεν με μια ευρεία οπτική να υπηρετεί ένα χαοτικά τεράστιο είδος, ωστόσο έχει χαρακτήρα και μια μοναδικότητα που το εξυψώνει. Πιστεύω πως θα δούμε πολλά πράγματα μελλοντικά από τα παιδιά, μπορούν να κάνουν μεγάλα πράγματα. Τα κομμάτια που μας παρουσίασαν βρίσκονται στην πρώτη τους κυκλοφορία, ονόματι “Wrath”, που κυκλοφόρησε πριν από περίπου έναν χρόνο. Το σετ τους: 1. Narcissus 2. Prototype 3. Natvre’s War 4. Lazarines 5. Hinterland 6. Endless 7. Wrath.

war-device

Σειρά είχαν οι War Device από την πόλη των Σερρών. Είναι η πρώτη φορά που τους βλέπω με το συγκεκριμένο lineup, μιας και γενικά έχω πάνω από χρόνο σίγουρα να δω κάποια live εμφάνισή τους. Δυνατή παρουσία on stage, με πραγματικά καλή διάθεση, που φάνηκε από την πρώτη στιγμή. Γέμισαν άνετα και κινήθηκαν ωραία επάνω στη σκηνή, επιβεβαιώνοντας την λογική του «θρας είσαι, οργώνεις την σκηνή». Φάνηκαν καλά προβαρισμένοι, δεδομένου ότι δεν έριξαν ρυθμούς κατά τη διάρκεια του μεγάλου τους σετ. Τα κομμάτια που μας παρουσίασαν ήταν τα εξής: 1. Intro, 2. Whisper Of Souls, 3. Rain, 4. Void Of Perception, 5. Lunatic Rapes, 6. Evil, Death And Hell, 7. Silent Pain, 8. Shattering My Thoughts, 9. Divine Hell, 10. Inner Self, 11. Mind In Panic (M.I.P.), 12. Within The Violence.

destroyer-666

Μετά τις κατάλληλες αλλαγές και τον ανεφοδιασμό μας με μπύρες, ποτά και τα συναφή, οι Destroyer 666 ανέβηκαν στην σκηνή του Eightball και από την πρώτη στιγμή έδειξαν το αληθινό τους πρόσωπο. Μια εμφάνιση γεμάτη βία, με νότες που σου γδέρνουν το σκάλπ. Δεν υπήρξε ήρεμη στιγμή κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους, δεν υπήρξε χρόνος για ανάσες. Μόνο ατσάλι. Ξέρω… πόσο πιο γραφική πια; Ο καθένας που βρέθηκε μέσα στον χαμό μπορεί να επιβεβαιώσει πως αυτό που ζήσαμε ήταν μια από τις καλύτερες κλωτσοπατινάδες για φέτος και στανταράκι θα χαραχτεί στη μνήμη μας. Ποια κομμάτια να απαριθμήσεις, σε ποια να πεις πως έγινε το peak της βραδιάς; Στο “Wildfire”; Στα “I Am The Wargod”, “Hounds At Ya Back”, “Sons of Perdition”, “Satanic Speed Metal”; Στις διασκευές σε Motorhead και Slayer με τα “Iron Fist” και “Black Magic” αντίστοιχα; Το ότι κόντεψαν να μας τρελάνουν με το “Australian and Anti–Christ”; Στα πόσα άλλα κομμάτια παρουσίασαν, όντες σε φοβερή φόρμα και διάθεση στα ύψη; Όχι, πείτε μου. Μην μακρηγορώ και χάνεται το νόημα. Καταπληκτική εμφάνιση από τους Αυστραλούς και γενικά μια συναυλία για την οποία πρέπει να ευγνωμονούμε την Krisis Productions που παρά τις όποιες δυσκολίες κατάφερε τα αδύνατα. Όσοι ήταν εκεί ακόμα πονάνε, νοητικά ή σωματικά ή και τα δύο. Πάντα τέτοια!

Το σετ των Destroyer 666 πρέπει κατά πάσα πιθανότητα να ήταν αυτό, αλλά όρκο δεν παίρνω, τα πράγματα ήταν «θολά» από νωρίς: Rise of the Predator, Wildfire, Τraitor, A Breed Apart, I Am the Wargod (Ode to the Battle Slain), Hounds at Ya Back, The Calling, Sons of Perdition, Iron Fist, Satanic Speed Metal, Trialed by Fire, Lone Wolf Winter, Black City – Black Fire, Australian and Anti-Christ, Black Magic.