Πρώτη επίσκεψη των Γερμανών Thrashers στη χώρα μας και ήταν επιβεβλημένη η παρουσία μας στο χώρο του An Club. Την βραδιά προλόγισαν δύο εγχώρια συγκροτήματα ανάλογου ύφους. Οι Spit The Blood ήταν οι πρώτοι που ανέβηκαν στη σκηνή. Γκρουβαριστό Thrash, το οποίο βασίζεται στην αμεσότητα, στο βαρύ Rhythm Section αλλά και στα τσαμπουκαλεμένα φωνητικά που γέρνουν προς Hardcore μεριά. Παρουσίασαν τραγούδια από τον πρώτο τους δίσκο αλλά και 2 από τον επερχόμενο που αν κατάλαβα καλά δεν θα αργήσει να κυκλοφορήσει. Οι νέες συνθέσεις ακούστηκαν εξίσου ενδιαφέρουσες και προφανώς θα τσεκάρουμε τη νέα τους δουλειά όταν με το καλό κυκλοφορήσει. Ζέσταναν τον κόσμο και έδωσαν την σκυτάλη στο επόμενο συγκρότημα.

Οι Typhus είναι η νέα εκδοχή των Nuclear Terror, οι οποίοι είχαν προλάβει κάτω από αυτό το όνομα να κυκλοφορήσουν ένα EP αλλά και να κάνουν κάποιες ζωντανές εμφανίσεις. Αυτή η εμφάνιση ήταν η πρώτη υπό το νέο τους όνομα. Στο άμεσο μέλλον κυκλοφορούν την πρώτη τους ολοκληρωμένη δουλειά από την οποία και μας παρουσίασαν υλικό. Σίγουρα ακούγοντας νέες συνθέσεις πρώτη φορά σε συναυλία χάνεις πράγματα αλλά η γενικότερη αίσθηση που μου έμεινε είναι πως πήραν το χρόνο τους  για να δημιουργήσουν κάτι δυνατό και καλοδουλεμένο. Ένα medley διασκευών σε Slayer είναι πάντα ευπρόσδεκτο και δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Αμφότερα τα Support Acts κατάφεραν να μας κάνουν να θέλουμε να ακούσουμε ακόμη περισσότερο τις νέες τους δουλειές και έστρωσαν ιδανικά το χαλί για να υποδεχτούμε τους Headliners.

Το Thrash χαρακτηρίζεται από ενέργεια και ορμή αλλά πραγματικά οι Dust Bolt το έχουν πάει σε άλλο επίπεδο. Ένιωθες ότι ασφυκτιούν στη σκηνή του μαγαζιού και πως θα μπορούσαν να παίζουν σε σκηνή αρένας. Όταν το συγκρότημα τα δίνει όλα πάνω στη σκηνή είναι αναπόφευκτο να ακολουθήσει και το κοινό το οποίο θα μπορούσε να είναι και πολυπληθέστερο. Λίγοι αλλά μάχιμοι λοιπόν, γίναμε έρμαια στις διαθέσεις του γκρουπ που μας ευχαρίστησε αρκετές φορές και έδειχνε να λαμβάνει την θερμές αντιδράσεις του κόσμου. Οι Dust Bolt ακόμη θεωρητικά περιοδεύουν για την προώθηση του “Trapped in Chaos” αλλά ουσιαστικά μας παρουσίασαν ένα Best of της μέχρι τώρα πορείας τους. Επικό φινάλε με “Agent Thrash” και το συγκρότημα να παροτρύνει τον κόσμο να ανέβει στη σκηνή, πράγμα που συνέβη. To Thrash από τις πρώτες του μέρες έκανε τον οπαδό να νιώθει ένα με το συγκρότημα, κληρονομιά που διαδίδεται έως σήμερα. Φοβερή εμφάνιση από τους Γερμανούς με εντυπωσιακή ενέργεια. Άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις στην πρώτη τους εμφάνιση και ελπίζουμε να ακολουθήσουν και άλλες.