Exarsis, Abyssus, Warcode, Thrash, Death, Andromeda, Trikala, Live Report

Οι thrashers Exarsis λίγο πριν την Ευρωπαϊκή τους περιοδεία δίπλα στους Nile και τους Terrorizer, πραγματοποιούν μια μίνι περιοδεία σε πόλεις της Ελλάδας. Την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου περάσανε και από τα Τρίκαλα. Μαζί τους ήταν οι ντόπιοι Warcode και οι Αθηναίοι Abyssus.

Στην σκηνή ανέβηκαν πρώτοι οι Τρικαλινοί death/thrashers Warcode. Με ολοκαίνουριο line-up, καινούριο ντράμερ, μπασίστα και τραγουδιστή, μας παρουσίασαν παλιά και νέα τραγούδια. Το συγκρότημα βρίσκεται στην διαδικασία ηχογράφησης του δεύτερου full length και η συγκεκριμένη συναυλία αποτέλεσε μια ωραία ευκαιρία γι’ αυτούς να παρουσιάσουν τα νέα μέλη. Αρκετά δεμένοι, με πολύ καλή σκηνική παρουσία μας διασκέδασαν με το setlist τους. Τα φωνητικά του Βάιου (Deacidified) πιο death από αυτά του προηγούμενου τραγουδιστή, αναμενόμενα δίνουν και μια πιο death ώθηση στο όλο σύνολο του ήχου Warcode. Ελπίζω αυτή η φρεσκάδα και η ενέργεια που είδαμε/ακούσαμε στο live να αποτυπωθούν και στον επερχόμενο δίσκο τους.

Ακολούθησαν οι Αθηναίοι deathsters Abyssus. Αναμένοντας το νέο τους ‘Ep ‘Unleash The Storm’ τον ερχόμενο Μάρτιο, ήταν η πρώτη φορά που τους έβλεπα και έχοντας πολύ καλή επαφή με την δισκογραφία τους, έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος. Καθαρό old school death metal που συνδυάζει Σουηδική και Αμερικάνικη σκηνή, με αρκετούς D-Beat ρυθμούς. Επαγγελματική και χορταστική εμφάνιση, με ήχο που τους βοήθησε αρκετά, μας απέδειξαν ότι είναι ένα έμπειρο σύνολο. Σε γενικές γραμμές, ένα άκρως συναυλιακό συγκρότημα που αποδίδει σχεδόν τέλεια το υλικό του. Παίξανε τραγούδια από όλη την δισκογραφία τους και ικανοποίησαν τους πάντες στο club. Highlight το παίξιμο του Jan στα τύμπανα.

Την βραδιά έκλεισαν οι Exarsis. Μας παρουσίασαν τον φρέσκο, τέταρτο δίσκο τους ‘New War Order’. Κάτι παραπάνω από εντυπωσιακοί, με δουλεμένα ‘χορευτικά’, τα οποία τους ανάγκασαν να κατέβουν από τη μικρή σκηνή του club για να τα εκτελέσουν πιο άνετα. Είμαι fan του extreme thrash στο οποίο επιδίδονται και περίμενα πως και πώς να τους πετύχω κάπου live. Άλλη μια παρθενιά έσπασε σήμερα για μένα, λοιπόν με το συγκρότημα να τα δίνει όλα. Δεν ξέρω όμως τι έφταιξε, δεν είμαι γνώστης του αντικειμένου, αλλά δυστυχώς ο ήχος που βγάλανε προς τα έξω ήταν πολύ χάλια. Συγκριτικά με τα δύο προηγούμενα γκρουπ, τα πάντα ακούγονταν μουντά και μπουκωμένα. Είναι το πρώτο live που παραβρέθηκα και δεν ακούγονταν τα ντραμς. Ο ήχος στις κιθάρες είχε ορισμένες αναλαμπές και αραιά και που άκουγες κάποια riffs. Με μπάσο ανύπαρκτο και προβλήματα στις κιθάρες, διασώθηκε μόνο η φωνή και τα gang vocals. Τα τελευταία 2 τραγούδια του setlist έγιναν ανυπόφορα εξαιτίας των μικροφωνισμών. Για να μην παρεξηγηθώ, το συγκρότημα δεν έκανε κάτι λάθος, απλά ο ήχος που ερχόταν σε μας δεν ήταν ευχάριστος. Οι Exarsis το έχουν με τα live, αλλά σήμερα κατά τη γνώμη μου ατύχησαν. Ελπίζω να τους δω σε κάποιο άλλο live και να ‘αποζημιωθώ’.

Ακόμη ένα αρνητικό του event ήταν η μικρή προσέλευση του κόσμου, περίπου 50 άτομα. Κατά την γνώμη μου και από την εμπειρία μου, τουλάχιστον για την πόλη μου, δεν ‘κλείνεις’ live, όταν σε κοντινές μέρες, σε Αθήνα Θεσσαλονίκη παίζουν γκρουπ όπως οι Tankard. Ούτε ‘κλείνεις’ live σε διπλανή πόλη, σε διπλανές ημερομηνίες. Είναι απολύτως λογικό να απορροφηθούν αλλού οι υποψήφιοι ακροατές σου. Λάθος που κόστισε στην όλη ατμόσφαιρα του live, μιας και το Club έμοιαζε άδειο.