Παρότι για όσους δεν έχουν επιδερμική σχέση με την έννοια “συναυλία”, η νοσταλγία που υπήρχε στη διάρκεια της καραντίνας δεν υπάρχει πλέον (δεδομένου του ότι έχουμε δει ήδη αρκετές συναυλίες με αξιόλογα ονόματα του ελληνικού χώρου το τελευταίο διάστημα, (βλ. Nightfall, Planet Of Zeus, Shattered Hope, Aherusia, Full House B.C μεταξύ άλλων). το Σάββατο που μας πέρασε είχαμε το πρώτο μας λάιβ από μπάντα του εξωτερικού, μετά από δυο ολόκληρα χρόνια. Harakiri for the Sky λοιπόν ξανά στην Ελλάδα, με φρέσκο-φρέσκο το “Maere” που κυκλοφόρησε μέσα στο 2021.

Για αρχή, να πούμε πως το Temple ήταν ασφυκτικά γεμάτο, πολύ πριν βγουν οι Diablery στη σκηνή. Με σύντομες συζητήσεις με τους θαμώνες, μεγαλύτερη ήταν η ανυπομονησία να δούμε το υπερθέαμα του “Candles” να παίρνει σάρκα και οστά, παρά για τους ίδιους τους headliners. Και φυσικά, οι Diablery απέδωσαν αναλόγως. Γύρω στα 40 λεπτά τελειότητας, χωρίς να υπερβάλλω ούτε στο ελάχιστο. Παρότι τους έχω ξαναδεί, αυτή τη φορά ήταν μοναδικό αυτό που ζήσαμε. Το “Candles” είναι πραγματικά αριστουργηματικό και η εκκεντρική μπάντα στα καλύτερά της.

Σειρά παίρνουν οι αυστριακοί Harakiri for the Sky. Ομολογουμένως, την περασμένη φορά που επισκέφτηκαν τη χώρα μας, τα σχόλια ήταν μέτρια έως κακά για την εμφάνισή τους, κάτι με το οποίο συμφωνώ απόλυτα. Στο νου μου, υπήρχαν δυο τινά – είτε πως εκείνη η βραδιά του Απρίλη του 2019 στο Eightball της Θεσσαλονίκης ήταν μια άτυχη στιγμή, είτε πως πράγματι οι αυστριακοί δεν ενδιαφέρονται να επενδύσουν στο οπτικό κομμάτι της μπάντας, τελειοποιώντας το ακουστικό. Αυτός είναι κιόλας ο λόγος που δεν έπαψαν ποτέ να συναρπάζουν στουντιακά. Το έχουν αυτό δυστυχώς πολλά group του πιο ατμοσφαιρικού ήχου. Έχοντας αυτά στο νου, περίμενα πως και πως να δω τι μας επιφυλάσσουν. Αυτή τη φορά, εξεπλάγην περίτρανα – είδα μια μπάντα ορεξάτη, καυλωμένη για περιοδεία και φοβερά δεμένη, κάτι το οποίο απογείωσε η προσθήκη του Krimh των Septic Flesh πίσω από τα τύμπανα. Παρότι λιγομίλητοι, τόσο το κοινό όσο και η μπάντα, υπήρξε μια ενδόμυχη αλληλεπίδραση που “ενσάρκωσε” μέσα στο Τemple το όλο ατμοσφαιρικό της υπόθεσης Harakiri for the Sky.

To “Maere” βγήκε ασπροπρόσωπο, και οι Harakiri for the Sky ανανέωσαν το ραντεβού τους με την Ελλάδα, εμμέσως πλην σαφώς. Κατά την ταπεινή μου άποψη, πρωταθλητές της βραδιάς, ήταν οι Diablery και το “Candles” όμως.