Ένα από τα πρώτα live της χρονιάς για την πόλη της Λάρισας διοργανώθηκε στις 28 του Ιανουαρίου στο Stage Club, με τη συμμετοχή των Σερραίων Kemerov, των Αθηναίων Exarsis, των Λαρισαίων Dreamrites και των Sons of Hogs από τον Βόλο.

Αρκετός κόσμος είχε συγκεντρωθεί από νωρίς στο χώρο και γύρω στις 20.30 ανέβηκαν στη σκηνή οι Βολιώτες Sons of Hogs. Η μπάντα αποτελείται από 2 μόνο μέλη, μπασίστα και ντράμμερ, οι οποίοι μοιράζονται και τα φωνητικά. Παίζουν ένα είδος Sludge με αρκετά Hardcore στοιχεία, κυρίως στα φωνητικά. Αργές κατά βάση συνθέσεις με κάποια γρήγορα περάσματα, μπόλικο groove, φουλ παραμόρφωση στο μπάσο και αρκετά σκοτεινή ατμόσφαιρα. Μπορεί η μουσική τους να μην είναι ευκολοάκουστη, όμως ήταν σίγουρα μια πρωτότυπη επιλογή για να ανοίξουν το live.

Συνέχεια με τους Λαρισαίους Dreamrites οι οποίοι είναι από τις πιο δραστήριες μπάντες του χώρου με πολλές ζωντανές εμφανίσεις στη Λάρισα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Για όσους δεν τους γνωρίζουν παίζουν μελωδικό Heavy Metal επηρεασμένο κυρίως από τους Maiden της μεσαίας περιόδου με όμορφα twin leads στις κιθάρες και φωνητικά που παραπέμπουν στον Dickinson, με αρκετά όμως στοιχεία και από την Αμερικάνικη σκηνή του είδους (W.A.S.P., Savatage, Iced Earth) όπως και κάποια σημεία που φέρνουν στο μυαλό τους Helloween. Παρά τα τεχνικά προβλήματα που είχαν στην αρχή της εμφάνισης τους και τον μέτριο συνολικά ήχο, αποδώσαν πολύ καλά τα κομμάτια από το ντεμπούτο τους που κυκλοφόρησε πριν από λίγο καιρό. Δεμένη εμφάνιση και καλή σκηνική παρουσία, ενώ κλείσανε με μια διασκευή στο ”Forever” των Nevermore ως φόρο τιμής στον Warrel Dane.

Λίγο μετά τις 10 ανεβήκανε στη σκηνή οι Αθηναίοι thrashers Exarsis οι οποίοι έκαναν μια μίνι περιοδεία σε διάφορες ελληνικές πόλεις για την προώθηση του νέου τους album ”New War Order”. Τους είχα ξαναδεί στον ίδιο χώρο πριν από 4 χρόνια και μπορώ να πω πως από τότε η μπάντα έχει εξελιχθεί πάρα πολύ και δικαιολογημένα θεωρείται από τα κορυφαία ονόματα του είδους στην Ελλάδα. Με φοβερό ήχο (με διαφορά τον καλύτερο της βραδιάς) πραγματικά ισοπέδωσαν τον χώρο και δεν αφήσανε κανένα σβέρκο παραπονεμένο. Thrash Metal της Αμερικάνικης σχολής, με πολλά στοιχεία από τη σκηνή της Νέας Υόρκης (Nuclear Assault, Anthrax, Overkill) αλλά και από Bay Area (κυρίως από Exodus), τρομερή ενέργεια, άψογο παίξιμο από όλα τα μέλη, ανελέητο headbanging και high-pitched φωνητικά που θυμίζουν έντονα Agent Steel. Πραγματικά γαμάτη εμφάνιση με το κοινό να μένει απόλυτα ευχαριστημένο αλλά και εξουθενωμένο από το ασταμάτητο κοπάνημα.

Τελευταία μπάντα της βραδιάς ήταν οι Kemerov από τις Σέρρες, οι οποίοι όπως μας ενημέρωσε ο τραγουδιστής τους εμφανίστηκαν με σύνθεση ανάγκης καθώς ο κιθαρίστας τους δεν μπόρεσε να τους ακολουθήσει λόγω κάποιου προβλήματος υγείας. Με αυτό στο μυαλό μπορώ να πω πως ο αντικαταστάτης του έκανε αρκετά καλή δουλειά ( δεν είναι εύκολο να παίζεις με 2-3 πρόβες). Όπως και οι Dreamrites αντιμετώπισαν και αυτοί κάποια τεχνικά προβλήματα, χωρίς όμως αυτό να τους αποτρέψει από το να αποδώσουν τίμια το υλικό τους. Rock ‘n’ Roll συνθέσεις με αγριεμένα φωνητικά, θυμίζουν αρκετά τους Entombed της Death ‘n’ Roll περιόδου τους, όπως και πιο κλασσικές μπάντες (Motorhead, The Hellacopters), groovy παίξιμο από το rhythm section και γενικά μια αξιοπρεπέστατη εμφάνιση που ικανοποίησε τον κόσμο που είχε μείνει μέχρι το τέλος της συναυλίας.X

Συνολικά ήταν ένα επιτυχημένο live με ικανοποιητική προσέλευση (πάνω από 80 άτομα), παρά το γεγονός πως η Κυριακή δεν είναι η καταλληλότερη μέρα για διοργανώσεις. Μοναδικό αρνητικό στοιχείο το θέμα του ήχου, το οποίο κάποια στιγμή πρέπει να προσεχθεί στο συγκεκριμένο χώρο.