Οι λέξεις “συναυλία των Manilla Road” και “απόλαυση” είναι συνώνυμες, γεγονός που από μόνο του σημαίνει πως δεν γίνεται να χάσεις την ευκαιρία να δεις αυτήν την μπάντα όταν περνάει από την χώρα σου. Έτσι και εμείς, ταγμένοι στο πλευρό της πιο αδικημένης μπάντας που γέννησε ποτέ η μουσική μας, με προσμονή περιμέναμε αυτή τη μέρα, της επιστροφής των Manilla Road στην Αθήνα.

Την βραδιά άνοιξαν οι Λαρισαίοι Murder Angels, μπάντα που έχει κάνει ένα άκρως  ελπιδοφόρο ξεκίνημα με το περσιμό τους αυτοχρηματοδοτούμενο ντεμπούτο. Παίζουν ένα παραδοσιακό και αρχιδάτο speed, με επιρροές από όλο το φάσμα της σκηνής, καλοπαιγμένο και με πολύ καλό ήχο άφησαν το στίγμα τους στο μισοάδειο (μέχρι εκείνη την ώρα Κύτταρο. Να τους τσεκάρετε.

Τη σκυτάλη πήραν οι Paladine, μπάντα που μόλις φέτος κυκλοφόρησε το ντεμπούτο της παρόλο το γεγονός ότι είναι ενεργή από το 2013. Εκτελεστικά αρτιότατοι, σε progressive μονοπάτια, με μία εξαιρετική αιθέρια ύπαρξη σε πλήκτρα και δεύτερες φωνές, πολύ ωραίες κιθάρες, τρομερή φωνή από τον τραγουδιστή τους που παρόλο που η μουσική τους δεν είναι ακριβώς του γούστου μου (στα αυτιά μου ακούστηκαν επιρροές από μπάντες όπως οι Royal Hunt, Kamelot κτλ) δεν μπορώ να μην ομολογήσω πως η παρουσία τους δεν ήταν υψηλου επιπέδου. Προσθέστε στα συν της εμφάνισης τους και μία πολύ καλή διασκευή στο Gutter Ballet (ποιων άραγε;).

Η ώρα για τους θεούς Manilla Road είχε φτάσει και ενώ το Κύτταρο είχε γεμίσει σχεδόν ασφυκτικά! Η ανακοίνωση πως η μπάντα θα γιορτάσει τα 40 χρόνια της και ότι θα ακούσουμε θα είναι από το 2000 και πίσω μας έφτιαξε ακόμη περισσότερο για το τι θα επακολουθήσει.  Και κάπου εδω το party ξεκινά… ”Dreams of Eschaton, “Astronomica”, “Hammer of the Witches”, ”Mystification”, “Open the Gates”, “Weavers of the Web”, “Witches Brew”, “Necropolis”, “Crystal Logic”, “Flaming Metal System”,  “Masque of Red Death”, “The Empire” (ναι ρε!!!), “Dragon Star”, ”The Ninth Wave” … ελπίζω να μη ξέχασα κάποιο καθώς ήμουν αι σε φάση παροξυσμού απολαμβάνοντας μία απο τις αγαπημένες μου μπάντες να αποδίδει άλλη μία φορα εξαιρετικά. Ωραίος ήχος, εξαιρετική απόδοση, χορταστικό set-list. Ο Mark Shelton όσα χρόνια και να περάσουν θα είναι εκεί, στυλοβάτης του heavy metal, πολεμιστής, αγέρωχος. Με το τέλος της συναυλίας περίμενε τον κόσμο στην έξοδο να χαιρετήσει έναν έναν τους οπαδούς του και να φωτογραφηθεί μαζί τους. Μοναδικός όπως και κάθε τους εμφάνιση. Αν κάτι θα μπορούσε να θεωρηθεί μείον στην συγκεκριμένη συναυλία ήταν το πανάκριβο εισιτήριο (28 euro στο ταμείο) που πλέον για τον μέσο οπαδό δεν είναι εύκολο να πληρωθεί. Χωρίς να είμαστε διοργανωτές, η μπάντα μας ήρθε από την Γερμανία και όχι από τις ΗΠΑ για να υφίσταται η δικαιολογία των ακριβών αεροπορικών λόγω απόστασης. Τέλος πάντων, ψιλά γράμματα για ένα τόσο υπέροχο βράδυ.