Η χρονιά έχει ξεκινήσει πολύ δυναμικά με εμφανίσεις ελληνικών συγκροτημάτων και θα συνεχιστεί όλο τον μήνα. Το γεγονός ότι ο κόσμος τις στηρίζει είναι πολύ θετικό ειδικά για όσους έχουν προλάβει εποχές που αυτό δεν συνέβαινε ιδιαίτερα. Οι Nightstalker αποφάσισαν σε ένα διήμερο στο Gagarin 205 να παρουσιάσουν το τελευταίο τους άλμπουμ “Great Hallucinations”. Το γεγονός πως για τα δεδομένα τους είχαν καιρό να εμφανιστούν ενώπιον του αθηναϊκού κοινού αλλά και πως ο κόσμος αγκάλιασε την τελευταία τους δουλειά, ανέβασε την προσμονή στα ύψη για παλιούς και νέους φίλους τους που έβλεπες κοιτάζοντας τον γεμάτο χώρο.

Υπήρχε διαφορετικό support για τις 2 μέρες με τους Coyote’s Arrow να είναι αυτοί που άνοιγαν για την δεύτερη. Πρόκειται για μια μουσική κολεκτίβα με μέλη της εγχώριας σκηνής. Μας προσέφεραν κάτι διαφορετικό, πέρα από τα τετριμμένα. Ντουέτο ανδρικών και γυναικείων φωνητικών, επιπλέον κρουστά αλλά και δυναμική σκηνική παρουσία ήταν τα συστατικά της εμφάνισης τους. Μουσικά μπορούσες να ακούσει από κλασικό Punk μέχρι ψυχεδελικό και Desert Rock. Βέβαια η ένταση που είχαν επί σκηνής, προσέδιδε άλλη δυναμική. Εικάζω πως δεν ήταν εξοικειωμένο όλο το κοινό με τη μουσική τους αλλά στο τέλος της εμφάνισης του κατάφεραν να αποσπάσουν το θερμό χειροκρότημα του κόσμου. Αν μη τι άλλο, μια διαφορετική μουσική πρόταση.

 Οι Nightstalker έχουν ήδη παρουσιάσει το δίσκο τους στην Ευρώπη και έδωσαν αυτές τις εμφανίσεις με κεκτημένη ταχύτητα. Είναι μουσικοί που βρίσκονται μαζί πολλά χρόνια και αυτό φαίνεται στη σύμπραξη τους επί σκηνής. Μαζί με τα τραγούδια του νέου δίσκου, φρόντισαν να συμπεριλάβουν και τις περισσότερες από τις επιτυχίες του παρελθόντος. Ναι, όλοι θα ήθελαν να ακούσουν κάτι παραπάνω από τον τάδε ή τον δείνα δίσκο αλλά το συγκρότημα με τη δισκογραφική συνέπεια που έχει επιδείξει τα τελευταία χρόνια, έχει όλο και περισσότερο υλικό να παίξει. Εννοείται πως ακούστηκαν τα “Trigger Happy”, “Just a Burn” και “Dead Rock Commandos”. Για το Encore κράτησαν αυτή τη φορά, τα “Go Get Some”, “Baby, God Is Dead” και το “Sweet Knife” το οποίο παίζει στην ίδια κατηγορία με το “Children of the Sun” αν και υπολείπεται στις λεπτομέρειες. Ναι, το προαναφερθέν προφανώς και ακούστηκε αλλά στην κανονική ροή του Set και όχι στο κλείσιμο όπως συνηθιζόταν τα τελευταία αρκετά χρόνια. Αυτό βέβαια δεν έχει καμία σημασία γιατί όποτε και να ακουστεί, θα το τραγουδήσουν μέχρι και τα καπάκια της μπίρας. Ο κόσμος έδειχνε να απολαμβάνει και το νέο υλικό καθώς και αξιόλογο είναι και έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που κυκλοφόρησε, πάντα σε σχέση με το ότι βρισκόμασταν σε Release Show. Τόσο το “Great Hallunications” όσο και το “As Above, So Below”, δε με έχουν κερδίσει στον ίδιο βαθμό με το παλιότερο υλικό τους αλλά αυτό δε σημαίνει και πολλά όταν βρίσκεσαι σε μια συναυλία των Nightstalker. Από άποψη απόδοσης βρίσκονται στην καλύτερη τους φάση και πολύ απλά βγαίνουν και παίρνουν κεφάλια. Επίσης, η ποικιλία που έχει πλέον ένα Set τους είναι χαρακτηριστική της ποιότητας τους. Περάσαμε καλά και περιμένουμε την επόμενη φορά με όποια αφορμή αυτή συμβεί. Όπως πολύ σωστά έχει πει και ο Αργύρης…”Rock ‘n’ Roll είναι, μην το γαμ*ς στη φιλοσοφία”.