Σε ένα σχεδόν άδειο Αn Club οι Μadrake έπαιξαν το κλασσικό τους heavy metal που χρωστάει πολλά στους προσωπικούς δίσκους του Halford (κυρίως) αλλά και σε Judas Priest και Dream Evil. Είχαν μέτριο ήχο και φάνηκαν κάπως μαγκωμένοι αλλά αυτό δεν ήταν αποτρεπτικό στο να τους απολαύσουμε καθώς το υλικό τους είναι άκρως αξιόλογο. Στο κλείσιμο τους διασκεύασαν και το Between the Hammer and the Anvil ικανοποιητικά.  Δεν μου άρεσε το γεγονός πως τρία από τα πέντε μέλη του συγκροτήματος φόραγαν μπλούζα της μπάντας τους, υπερβολικό σαν εικόνα αλλά πιστεύω ότι απλά έτυχε.

Στη συνέχεια την σκηνή κατέλαβαν οι Fyrecross. Πρώτη φορά ένιωσα τόση αποστροφή βλέποντας μία μπάντα. Πραγματική προσβολή. Και για να εξηγούμε. Τέσσερις νεαροί cult τύποι στήθηκαν στην σκηνή, με τις ωραίες τους μπλούζες (glacier, jaguar) να σε προϊδεάζουν ότι εδώ θα περάσεις ωραία και τότε εμφανίζεται ο τραγουδιστής τους. Τύπος  με στυλ που θύμιζε κάτι ανάμεσα σε Stan και Μιθριδάτη με μπλούζα junior γιαουρτάκι της ΦΑΓΕ, ενώ και στους ενισχυτές τοποθετούνται σεμεδάκια. Είσαι ένας εικοσάχρονος που σου δίνεται η ευκαιρία να ανοίξεις για συναυλία μίας από τις μεγαλύτερες αμερικάνικες Metal μπάντες του ’80 και εσύ ήρθες να κάνεις χαβαλέ; Και ακόμα και αν εσύ έχεις πλήρη απουσία αισθητικής η υπόλοιπη μπάντα δεν σε μαζεύει; Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα στη ζωή μου… Ασέβεια και αγνωμοσύνη! Τι να το κάνω αν έπαιξαν καλά ή όχι; 15 € εισιτήριο πλήρωσε ο καθένας για να δει ένα Metal live και όχι θίασο του Σεφερλή στο Δελφινάριο. Κάποια μέλη της μπάντας έχουν παίξει σε αξιολογότατες μπάντες της σκηνής και ελπίζω πως αυτό που αντικρίσαμε να ήταν μία κάκιστη παρένθεση.

 Η ώρα ήρθε για τους μεγάλους OMEN. Το πλήθος τους περίμενε απεγνωσμένα στο σχεδόν γεμάτο πλέον AN. Η αλήθεια είναι πως στην τελευταία τους εμφάνιση πριν κάποια χρόνια στο Up the Hammers δεν μπορώ να πως είχαν εντυπωσιάσει και έτσι ήμουν επιφυλακτικός. Φευ! Σαν να έβλεπα άλλη μπάντα. Τρομερή διάθεση, δυνατή απόδοση και εξαιρετικός ήχος συνέθεσαν την εμφάνιση των μαστόρων του epic. “Warning of Danger”, “Battle Cry”, “Teeth of the Hydra”, “Deathrider”, “The Axeman”, “Hells Gate”, “Last Rites”, “Die by the Blade”, ”Termination” … ένα υπέροχο setlist που ήταν αδύνατο να μην ικανοποιήσει τους πιστούς φίλους της μπάντας που ήταν κάτι παραπάνω από εκδηλωτικοί! Ο Kenny Powel με τις κλασσικές ότι να ναι γκριμάτσες του, ο Κevin Goocher άψογος στις ερμηνείες του ενώ το rhythm section αποτελούσαν νέα μέλη που τα πήγαν περίφημα (Roger Sisson και Reece Stanley σε μπάσο και τύμπανα αντίστοιχα).  Σίγουρα θα μπορούσαν να παίξουν λίγο παραπάνω καθώς κάποιες κομματάρες ανεξήγητα έλαμψαν δια της απουσίας τους (“Don’t Fear the Night”, ”At All Cost” κ.α.). Ας μην γκρινιάζουμε όμως οι OMEN έδωσαν ένα υπέροχο show και όσοι ήμασταν εκεί το χαρήκαμε διόλου!