Με διάθεση βρεγμένης γάτας (ένεκα καιρού) κατηφόρισα το Σάββατο που μας πέρασε για το αγαπημένο μου Temple στο Γκάζι. Άνοιξη μπορεί να μη μύριζε, αλλά έναυσμα για το συναυλιακό μπαράζ Μαρτίου σίγουρα. Καιρός ήταν!

Τη βραδιά άνοιξαν οι Αθηναίοι alternative rockers, Still Dusk.  Στη φωνή η δυναμική Ina Damianidou, μεστές μπασογραμμές από τον Elijah June, ενώ αρμονικά την πεντάδα συμπλήρωναν η steady Ioanna Ev στα τύμπανα και ο John John στην κιθάρα.

Σκυτάλη πήραν οι hard ‘n’ heavy Heavenblack που ήταν για μένα η έκπληξη της βραδιάς με τρομερή on stage ενέργεια και κιθαριστικό παροξυσμό (όπως και όπου πρέπει). Οι Ioannis Patakakis, και Dimitris Varvarigos στις κιθάρες, ο Marios Kouroupis στα φωνητικά, οι Constantinos Voulgaris, και Βαγγέλης Κασσέλας σε μπασο-τύμπανα αντίστοιχα δυναμίτισαν το Temple και προδιέθεταν μία εξίσου εκρηκτική συνέχεια.

Πιστοί στο ραντεβού τους οι Passengers in Panic με την ιδιαίτερη folk /prog ταυτότητά τους παρουσίασαν την πρώτη τους δουλειά. Όντας από τα ανερχόμενα ονόματα της εγχώριας σκηνής, το κοινό που συγκεντρώθηκε για τους δει ήταν αισίως αρκετά θερμό και έτοιμο για “πανικό”.

Η Καλυ, η Λέλα, ο Φοίβος, η Γιοχάνα και ο Λευτέρης κέντρισαν το ενδιαφέρον του Αθηναϊκού κοινού με τον ιδιαίτερο ήχο τους και το έντονα αντιπολεμικό στοιχείο που διατρέχει τους στίχους τους. Η σκηνική τους παρουσία και κάποιες τεχνικές αστοχίες χωρούν βελτίωσης, ωστόσο πρόκειται για μία πολλά υποσχόμενη μπάντα με έντονη προσωπικότητα που δεν περνά απαρατήρητη και που σίγουρα έχει μπροστά της τον χώρο και το χρόνο να ανοίξει τα φτερά της.

Να πούμε τέλος ότι δεν έλειψαν και οι αναφορές στην εξάλειψη τόσο των διακρίσεων φυλετικών και μη, όσο και της ανοχής στη βία από όπου και αν αυτή προέρχεται.

Στα highlights της βραδιάς: Πάτερ που ήρθες στο live στο “Ναό” αν με διαβάζεις “Ευλόγησον” χαχα