Η τελευταία φορά που γράφτηκε report για live σε εσωτερικό χώρο, πλέον φαντάζει ανάμνηση προ δεκαετιών. Από τον Φεβρουάριο του 2020 και έπειτα, το χάος. Μόνο open air, μόνο μάσκες, μόνο καθήμενοι. Λογικό να σκεφτούμε πως η κατάσταση θα συνεχιστεί με αυτό το βιολί ες αεί. Και όμως, σιγά σιγά αρχίσαν τα νταούλια.

Κυριακή βράδυ λοιπόν και σε ένα Γκάζι που θα εκραγεί από την υγρασία μαζευτήκαμε κάμποσοι νοματαίοι για το πρώτο live σε club μετά από σχεδόν δυο χρόνια. Το όνομα των επισήμων, Planet of Zeus. Παλιά, καλή συνταγή και σίγουρη για καλοπέραση. Αυτή τη φορά χωρίς καθήμενους, χωρίς μάσκες, χωρίς τίποτα. Παλιά καλή ορθοστασία, μπυράκια στις πόρτες από το περίπτερο, ιδρωμένα σώματα και φωνές πάνω από αυτή του Μπάμπη. Για τους Planet τι να πει κανείς; Ειδικά μέσα σε αυτές τις συνθήκες που το διήμερο που μας πέρασε ήταν αφιερωμένο στην τέχνη τους μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα, η δίψα και η καύλα υπερτερούσαν. Θα ήταν παντελώς ηλίθιο από μεριάς τόσο δικής μας, όσο και των υπολοίπων να ασχοληθούμε με τεχνικές, λάθη, ωράρια και να αναλύσουμε μουσικές δομές λες και είμαστε ειδικοί. Το βράδυ της Κυριακή σφράγισε μια επιστροφή σε μια παλιά καλή συνήθεια. Η μουσική μας είναι εδώ, ζωντανή και ο κόσμος πλέον πιο δυνατός από ποτέ. Αυτή η ανυπομονησία, να μπεις στο μαγαζί, να αφήσεις μπουφάν, να βρεις γνωστούς να αράξεις, να ακούγεται η μουσική του μαγαζιού μέχρι ξαφνικά να κλείσει και να ακουστούν οι πρώτες νότες τις μπάντες, οι πρώτες μπλούζες που φύγανε στον αέρα από το κάγκελο…αυτά μας λείψανε. Αυτά μας κρατάνε εδώ. Για να είμαστε πάντως και πιστοί στην στήλη των live reports, οι Planet of Zeus μέσα σε 90’ set, κατάφεραν να ικανοποιήσουν τους πάντες. Με μια συλλογή των best of τους, δεν έμεινε κώλος κάτω ούτε στιγμή. Η μπάντα με αστείρευτη ενέργεια, την οποία έπαιρνε ο κόσμος και αντιστρόφως.

Πάμε λίγο ρε παιδιά…

Setlist: Intro (Unicorn without a Horn), Something’s Wrong, Revolution Cookbook, Macho Libre, Gasoline, All These Happy People, Loyal to The Pack, A Girl Named Creed, The Great Dandolos, Them Nights, Your Love Makes me Wanna Hurt Myself, No Tomorrow, Woke Up Dead, Vanity Suit, Leftovers Vigilante, Your Song