Αν είναι μια μπάντα σημείο αναφοράς στα μουσικά δρώμενα της hard & heavy μουσικής σκηνής της Δανίας την δεκαετία του ’80 με επιτυχίες και ζωντανή παρουσία έως και σήμερα σίγουρα δεν είναι άλλοι από τους Pretty Maids. Με νέο album λοιπόν σε κυκλοφορία από τα μέσα Νοεμβρίου ονόματι ”Kingmaker” οι Δανοί θρύλοι αποφάσισαν να κάνουν μια mini περιοδεία στην Ευρώπη για την προώθηση του και όχι μόνο, παίζοντας φυσικά και τις επιτυχίες του παρελθόντος. Στα της συναυλίας, η προσέλευση του κόσμου αρκετά συμπαθητική, ενώ η εμφάνιση των Δανών σχεδόν όλο το βράδυ,ήταν από πάρα πολύ καλή, μέχρι δυνατή έως και εκρηκτική θα έλεγα. Με πολύ καλό setlist και κομματάρες όπως Mother Of All Lies, Kingmaker, Red Hot and Heavy, Face The World, Heavens Little Devil, Yellow Rain, Rodeo, Bull’s Eye, Savage Heart, I.N.V.U., Back To Back, Future World, Little Drops Of Heaven, Love Games.

Υπήρχαν σαφώς μικροπροβλήματα με τον ήχο, καταρχήν, που όμως διορθώθηκαν στη συνέχεια και οι πολύ καλές συνθέσεις του group, που αποτελούν από τα κλασσικότερα παραδείγματα συνδυασμού δύναμης και μελωδίας στο χώρο του heavy metal, σε συνδυασμό με την χαρακτηριστική βραχνάδα του Ronnie Atkins, θεωρώ ότι αποζημίωσαν σε πολύ μεγάλο βαθμό τις προσδοκίες του κοινού, το οποίο είχε εξαιρετική παρουσία και θέρμη, ώστε –όπως έγινε και στη διασκευή Please Don’t Leave Me (Thin Lizzy)- να συμμετέχει και να τραγουδά μαζί με την μπάντα τους στίχους.

Κλείνοντας την αναφορά σχετικά με την συναυλία θα ήθελα να αναφέρω πως πίσω στα τύμπανα για το συγκεκριμένο live βρίσκονταν ο πολύ καλός φίλος του κιθαρίστα captain Ken Hammer και επι 14 συναπτά έτη drummer της μπάντα (1991-2005) Michael Fast, ο οποίος κλήθηκε να καλύψει εκτάκτως το κενό του άρρωστου για μερικά shows Allan Tschicaja.

Ευάγγελος Χάρης