Την (προ) περασμένη Παρασκευή στο Live Stage του Eightball, οι Psyanide, ένα από τα ταχύτατα πλέον ανερχόμενα συγκροτήματα μοντέρνου ήχου στην χώρα, μας παρουσίασαν τον επερχόμενο δίσκο τους σε ένα release show που πλαισιώθηκε από τους εξίσου Κατερινιώτες Turbocharger και τους Θεσσαλονικείς Inhuman Rage.

Την βραδιά μας άνοιξαν οι Turbocharger, ένα πολύ ροκεντρόλ τρίο που έχει την ικανότητα να μας βάζει αμέσως στο νόημα. High voltage Rock’ n’ Roll θα τους χαρακτήριζα εγώ, αφού οι επιρροές τους και ο ήχος τους σε γενικό πλαίσιο αποτελεί ένα κράμα Motorhead, Ηellacopters, Zeke και τα ρέστα. Γρέζι και τουρμποσολίδια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των Turbocharger, ενώ, παρά το γεγονός ότι είναι τρία άτομα, καταφέρνουν ο καθένας με την ενέργεια του να γεμίζουν την σκηνή και να παρασέρνουν μαζί τους και τον κόσμο. Μιλώνταςγιατονκόσμο, χάρηκαπάραπολύπουείδα το μαγαζί να γεμίζει από πολύ νωρίς, πράγμα που σημαίνει ότι όντως υπάρχει ακόμα κόσμος εκεί έξω που στηρίζει την τοπική σκηνή,plusδεν υπήρχε αυτή η γνωστή αμηχανία του πρώτου supportact που παίζει μπροστά σε λίγο κόσμο. Οι Τurbocharger και η γκρούβα τους ήταν το ιδανικότερο ξεκίνημα για τη βραδιά. Μάλιστα έδωσαν ένα αίσθημα «οικογενειακής υπόθεσης» στη συναυλία, αφού είναι αδερφικοί φίλοι με τους headliners Psyanide, οπότε οι αφιερώσεις και η αλληλεπίδρασή τους έδωσαν άλλη νότα.

Turbocharger: On The Road, Snake Eyes, Wanted, War, Hellride, Kill To Live Another Day, Powerdrive, Christine, Too Hot (Baby You’ll Burn), Broken Teeth, Ride Fast, Turbocharger, R’n’R Machine

Για την συνέχεια είχαμε τους Inhuman Rage, οι οποίοι επέστρεψαν στην ενεργό δράση εμφανώς ανανεωμένοι σε πολλά επίπεδα. Συγκρίνοντας τα πρώτα τους βήματα με την τελευταία εμφάνισή τους, μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι ουδεμία σχέση υπάρχει. Πολύπιοώριμοι, πιοσυγκροτημένοι, με νέο τραγουδιστή στο ρόστερ τους, ο οποίος έφερε στη μπάντα φρέσκο αέρα και καινούριες δυναμικές. Πήγαν τα πράγματα ένα βήμα παραπέρα, βήμα το οποίο χρειαζόντα εδώ που τα λέμε. Εμφανώς καλοδιάθετοι και καλοπροβαρισμένοι (ή έστω σε καλή φόρμα), οι Inhuman Rage μας παρουσίασαν έξι κομμάτια γρήγορων ταχυτήτων, παρμένα κατά βάση από το ντεμπούτο full length τους “Made by His Image… Killing to His Name”. Death / Thrashδομές, υπό μοντέρνο πρίσμα, με ογκώδη φωνητικά που τραβούν το ενδιαφέρον. Αρκετά προσεγμένη εμφάνιση (πώς αλλιώς θα ήταν άλλωστε, come back αφού).

Inhuman Rage: Intro / Uncrowned King, Holodomor, Taste of Failure, Made By His Image, New Era, Inhuman Rage

Και η στιγμή έφτασε για το λουκουμάκι της βραδιάς. Οι Κατερινιώτες Psyanide, με χαμόγελα ζωγραφισμένα στα πρόσωπά τους και μια αδημονή να μας παρουσιάσουν τον νέο τους δίσκο, ανεβαίνουν στην σκηνή του Eightball και μαγνητίζουν σχεδόν άμεσα το ενδιαφέρον όλων. Το θεωρώ ανώφελο να προσπαθήσω να μιλήσω για την γενικότερη εικόνα και την απόδοσή τους επί σκηνής. Όλα είναι όπως τα φαντάζεστε. Η μπάντα σε τρομερή φόρμα και διάθεση, με μια ανάγκη θα έλεγα εγώ να αποδείξει ότι η εμπιστοσύνη που της έχουν δείξει οι ακροατές της δεν πήγε στράφι, αλλά πραγματικά οδήγησε σε πολλά βήματα παραπέρα. Σίγουρα οι συνθέσεις είναι πιο ώριμες και πιο προσεγμένες έτσι ώστε να αντικατοπτρίζεται όσο το δυνατόν καλύτερα ο χαρακτήρας της μπάντας, ενώ ο εξαιρετικός ήχος που είχε για ακόμη μια φορά το Eightball ήταν ο βασικότερος σύμμαχός τους για να μπορέσουν να επικοινωνήσουν όλα έχουν στο κεφάλι τους οι Psyanide. Ένα από τα highlights της βραδιάς ήταν η επί τόπου συνεργασία με το Αντώνη Ντάτσο των Killing Intent στα φωνητικά. Σε αντιδιαστολή με διάφορους περαστικούς και διάφορες λεζάντες που έχουν εμφανιστεί ανά καιρούς στη σκηνή, οι Psyanide αποδεικνύουν ότι εάν έχεις μεράκι, τα μυαλά σου είναι μέσα στο κεφάλι σου και έχεις πραγματικά όρεξη να δουλέψεις επάνω στη μουσική σου και δη, στον εαυτό σου, μόνο μπροστά μπορείς να πας.

Psyanide: Premonition, When Horror Is Gone, Theheroinside, From Flesh To Gold, Schizo, Step By Step, Flying Whales, Apology, Come Undone, Cause of Life, A Violent Stating, The Underdogs

Παραφράζοντας μεν, συμφωνώντας 100% δε με τον μεσιέ Κοσλίδης (Stelios Stelth Koslidis) όπως ανέφερε σε μια ανάρτησή του, τα συμπεράσματα στα οποία οδηγηθήκαμε ήταν τα εξής: το Eightball είναι το καλύτερο λαιβάδικο στο κέντρο της πόλης, η μπάντα που ρίχνει κόπο και ιδρώτα δεν χάνεται και σίγουρα με αυτό το ρόστερ η Straight From The Heart Records θα μας προσφέρει μουσική και eventπου θα προκαλούν τέτανο στο σινάφι. Μέχρι το επόμενο live, cheers!