3 Μαΐου και ώρα 9:15..Οι πόρτες ανοίγουν στο Τεχνόπολις και σιγά-σιγά εμφανίζεται ο πρώτος κόσμος… Το Live ξεκίνησε με μισή ώρα καθυστέρηση κάτι που πιθανότατα έγινε ώστε και η πρώτη μπάντα να παίξει με ικανοποιητικό αριθμό κόσμου από κάτω… Το  Τεχνόπολις στο Βόλο είναι ένα καινούριο μαγαζί, πολλά υποσχόμενο για Live, όμορφο στήσιμο και φιλικό κλίμα, ωστόσο αρκετές ακόμα ατέλειες στον ήχο του… Στα των μπαντών τώρα… Οι Dreadful Morgan είναι μια νεοσύστατη μπάντα όμως ‘παιζαν με τον αέρα δεμένης μπάντας από καιρό… Ευδιάθετοι όλοι ‘παιξαν κάποιες διασκευές και κάποια δικά τους τραγούδια και αποσπώντας συνολικά θετικά σχόλια και vibes από τον κόσμο.. Τη σκυτάλη πήραν οι Elder Tusk για τα επόμενα 40 λεπτά οι οποίοι έπαιξαν με εξαιρετική άνεση τραγούδια τους τα οποία όμως  αρκετά μεγάλα το καθένα, αλλά πολύ μελωδικά. Η πολύ μικρή σκηνή δυστυχώς δεν άφηνε κανένα περιθώριο για ελιγμούς και πιο έντονες κινήσεις όπως έχουμε συνηθίσει… Οι Rhodium τώρα που ήταν ουσιαστικά οι διοργανωτές της βραδιάς. Είναι μόλις 18 μήνες μαζί και έχουν έδρα την Αθήνα.  Έπαιξαν ολόκληρο το Cd τους  “Scream into the void”, καθώς και ένα καινούριο που κυκλοφόρησε πρόσφατα το ”Doomsday”. Ο frontman των Rhodium είναι ο Mike Livas. Η μπάντα ξεκίνησε να παίζει με καπνούς και φώτα να αναβοσβήνουν στην σκηνή δίνοντας έτσι μια ευχάριστη νότα ότι κάτι όμορφο θα ακολουθήσει κάτι δυναμικό. Ξεκίνησαν με την εισαγωγή  η οποία από λάθος του ηχολήπτη μπήκε 2 φορές στο repeat και έπαιζε πάνω από τα αρχικά λόγια του τραγουδιστή. Οι Rhodium δε φάνηκαν να πτοούνται και συνέχισαν με αμείωτο ρυθμό να παίζουν δυνατά. Καλές κιθάρες, δυνατό μπάσο, η φωνή του τραγουδιστή άρτια. Η πιο ωραία στιγμή του event ήταν όταν μπήκε το κομμάτι “Memory of Light” το οποίο διασκεύασε πρόσφατα το συγκρότημα και φάνηκε ότι ο κόσμος το γνωρίζει και το headbanging που ακολούθησε  ήταν ιδιαιτέρως ξέφρενο..

Συνολικά ήταν μια πολύ ευχάριστη βραδιά για το κοινό του Βόλου, που τίμησε και γέμισε το μαγαζί. Οι οποίες δυσκολίες, όπως υπερβολική ζέστη, πολύ μικρή σκηνή και ήχος με προοπτικές βελτίωσης δε φάνηκε να αποθάρρυναν τη διάθεση των μουσικών του κοινού και σίγουρα τη δική μου.

Υ.Γ. ο κόσμος του Βόλου ήταν πάρα πολύ θερμός φώναζαν Rhodium ώρα πριν ανέβουν στη σκηνή και τελείως αντικειμενικά οι 3 μπάντες που εμφανίστηκαν είχαν καλό Setlist, που δεν κούρασε και είχε καλή κλιμάκωση και δυναμική.