Το όνομα Rotting Christ δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις όσον αφορά την παρουσία του στον extreme ήχο. Άλλωστε είναι χιλιοειπωμένο σε αρκετά πλέον άρθρα και η ιστορία του group σε ”κάνει” από μόνη της να το αισθανθείς. Παρακολουθώντας το group αισίως 20 χρόνια και έχοντας το απολαύσει μερικές φορές ζωντανά εντός χώρας, το πλήρωμα του χρόνου μου ”έδωσε” την ευκαιρία να τους απολαύσω για πρώτη φορά και στο εξωτερικό.

Η εβδόμη λοιπόν στάση του δεύτερου σκέλους της ”Abyssic Black Cult Tour” για την προώθηση του 12ου album τους ”Rituals” είχε προορισμό την πρωτεύουσα της Σλοβακίας. Σε ένα γνώριμο μέρος για την πιο πετυχημένη Ελληνική μπάντα των τελευταίων 30 χρόνων, καθώς στο παρελθόν έχουν δώσει μυθικά live, το περιβάλλον έμοιαζε από την αρχή ιδανικό μιας και είχε γεμίσει από νωρίς με κόσμο από διάφορες γειτονικές χώρες καθώς και πόλεις της χώρας. Μαζί τους σε αυτό το event οι Σλοβάκοι Galadriel, ένα dark/doom metal σχήμα με πάνω από 20 χρόνια δράσης στον ήχο το οποίο φρόντισε να ”ανοίξει” την βραδιά στεκούμενο αξιοπρεπώς πάνω 40 λεπτά κερδίζοντας τις επευφημίες των ντόπιων. Συνέχεια στην βραδιά ”έδωσε” το Ρουμάνικο folk metal σχήμα Bucovina το οποίο ομολογώ οτί δεν ήταν καθόλου άσχημο για την πρώτη του εμφάνιση επί Σλοβάκικου εδάφους μιας και στην χώρα τους θεωρούνται αρκετά δημοφιλείς.

Όμως, κακά τα ψέμματα η πλειοψηφία του κοινού που βρίσκονταν στον πολύ ωραίο αυτό underground συναυλιακό χώρο δεν είχε έρθει παρά για να απολαύσει τους headliners οι οποίοι λίγο πριν τις 10:00μμ έκαναν την εμφάνιση τους εν μέσω ιαχών. Ξεκίνημα με Ze Nigmar και παρουσίαση νέου album ζωντανά, Κατά Τον Δαίμονα Εαυτού και τα πρώτα υψωμένα πώρωσης ξεπροβάλλουν. Αθάνατοι Είστε, Έλθε Κύριε και Apage Satana δημιουργούν χαμό και δίνουν στην συνέχεια στο κοινό την ευκαιρία να απολαύσει τραγούδι από το ένδοξο παρελθόν τους και το μέγιστο album The Mighty Contract, το οποίο σύντομα θα επανακυκλοφορήσει σε μορφή βινυλίου, όπου και ακούστηκε τo The Sign Of Evil Existence. Η cultίλα για τους πιο παλιούς όμως δεν σταματάει εδώ καθώς συνέχισαν με The Forest Of N’Gai από το μακρινό 1991 και το Passage To Arcturo κάνοντας να χαμογελάσουν πολλά χειλάκια από έκπληξη πριν πάρουν κεφάλια με το πάντα καταπληκτικό Societas Satanas, διασκευή από τους Thou Art Lord. Συνέχεια με In Yumen Xibalba, Grandis Spiritus Diavolos, Χάος Γένετο (The Sign of Prime Creation), Noctis Era δημιουργώντας ένα ποτ πουρί επιτυχιών και πανικού στον χώρο, με αναφορά το πρόσφατο παρελθόν τους πριν μας αποχαιρετήσουν για την ώρα του encore. Εκεί φυσικά έκλεισαν με ΧΞΣ και με old time classic black metal anthem Non Serviam.

Συνοψίζοντας περί εμφάνισης και γενικής γεύσης που αφήνει στον ακροατή μια πρώτης τάξεως επαφή με την μπάντα, θα έλεγα πως πρόκειται για μια πολύ καλοκουρδισμένη μηχανή για υψηλών απαιτήσεων live με ”νέα” μέλη που ξεχειλίζουν αυτοπεποίθησης και ζήλου με την συνοδεία των αδερφών Τόλη πλέον να αποτελούν αναπόσπαστα κομμάτια της παγκόσμιας underground και mainstream extreme metal μουσικής σκηνής και να ξέρουν να κερδίζουν απλά τον κόσμο μέσα από το κομμάτι της επικοινωνίας. Ραντεβού λοιπόν στην επόμενη Rotting Christ εμπειρία ζωής, μέχρι τότε όμως…Non Serviam!

17410008_10155250381927042_500236305_n (1)