Κάθε ανακοίνωση για εμφάνιση των Scorpions στη χώρα μας, συνοδεύεται από διάφορα σχόλια, με το συγκρότημα να έχει βάλει το χεράκι του ώστε αυτά να δημιουργηθούν. Επειδή οι δηλώσεις μένουν λοιπόν, αυτό που μπορούν να κάνουν είναι να κλείνουν στόματα με την εμφάνιση τους. Αυτή τη φορά βέβαια πολύς κόσμος θα ερχόταν για να απολαύσει και τον Alice Cooper, ο οποίος είχε πολλά χρόνια να εμφανιστεί στη χώρα μας. Προφανώς, δεν προσμετράται η εμφάνιση προ ολίγων ημερών στο Ηρώδειο. Πάμε όμως να δούμε τα γεγονότα με τη σειρά.
Οι θύρες άνοιξαν με καθυστέρηση και ο κόσμος άρχισε να λαμβάνει από νωρίς τη θέση του. Χρησιμοποιήθηκε μόνο το κάτω διάζωμα του γηπέδου ενώ και ο αγωνιστικός χώρος υπέστη σχετική διαμόρφωση, με ένα μεγάλο μέρος του να μην χρησιμοποιείται. 19.30 ακριβώς ο Alice Cooper με το συγκρότημα του, ξεκίνησε το σόου του, στο ειδικά διαμορφωμένο κάστρο του. Πρωτοπόρος σε ό,τι αφορά το θέαμα στη σκηνή, είχε για ακόμη μια φορά μαζί του, λαιμητόμους, ζουρλομανδύες, μωρά, τον δολοφόνο Jason, καθώς και τη σύζυγο του στο δικό της ρόλο. Καλά όλα αυτά αλλά δεν θα αρκούσαν αν το συγκρότημα δεν ήταν σε καταπληκτική φόρμα. Ο Alice αεικίνητος και οι μουσικοί που τον πλαισιώνουν, άψογοι εκτελεστικά. Έμειναν στη σκηνή για μιάμιση ώρα και τα τραγούδια παίχτηκαν συνεχόμενα, με απίστευτη ροή και ήταν άξιο απορίας πως ο Cooper μπορούσε να ανταπεξέλθει σε όλο αυτό. Αυτό βοήθησε ώστε να νιώθεις πως παρακολουθείς μια θεατρική παράσταση. Χωρίς καμία δόση υπερβολής, μίλησε στο κοινό στο τέλος της συναυλίας και μάλιστα αστειεύτηκε λέγοντας ότι μπορεί να μιλήσει εκτός από το να τραγουδήσει. Δικαιολογημένα, τράβηξε πολλά βλέμματα πάνω της η Nita Strauss και λόγω εμφάνισης και λόγω παιξίματος. Το setlist είχε best of χαρακτήρα. Δυναμικό ξεκίνημα με ““Feed My Frankenstein”, “No More Mr. Nice Guy”, και “Bed Of Nails”. Ευχάριστη προσθήκη το “House of Fire”, γηπεδικές αντιδράσεις στα “I’m Eighteen” και “Poison”. Παραδοσιακά, το set έκλεισε με το “School’s Out” το οποίο είχε ένα μικρό πέρασμα και από το “Another Brick In The Wall”. Εξαιρετική εμφάνιση με το συγκρότημα να λειτουργεί σαν καλοκουρδισμένη μηχανή και τον Alice Cooper να δείχνει ότι η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός. Μας υποσχέθηκε πως θα τα ξαναπούμε σύντομα. Για να δούμε…

To setlist του Alice Cooper

Feed My Frankenstein
No More Mr. Nice Guy
Bed of Nails
Hey Stoopid
Fallen in Love
Be My Lover
House of Fire (Πρώτη φορά live από το 2015)
Under My Wheels
He’s Back (The Man Behind the Mask)
Go to Hell
I’m Eighteen
Poison
Billion Dollar Babies
Guitar Solo
Roses on White Lace
My Stars
Black Widow Jam
Steven
Dead Babies
I Love the Dead
Escape
School’s Out

 Η σκηνή ετοιμάστηκε για τους Scorpions και με μια μικρή καθυστέρηση, ξεκίνησαν με το “Gas In The Tank”. Έφεραν στη χώρα μας την καλύτερη παραγωγή που έχουν εμφανίσει ποτέ. Μία τεράστια σκηνή, με εντυπωσιακό video wall και δύο επιπλέον στα πλάγια της σκηνής, στο οποίο παίζονταν διάφορα οπτικά θεάματα, ανάλογα με τη θεματολογία του τραγουδιού. Το συγκρότημα πιστεύει στο νέο του δίσκο και πολύ καλά κάνει γιατί είναι εξαιρετικός. Ακούστηκαν 4 τραγούδια από το “Rock Believer”, που ο κόσμος τα αντιμετώπισε ως “instant classics”. Οι στίχοι του “Wind of Change” άλλαξαν προς συμπαράσταση του ουκρανικού λαού και ένα ούτως ή άλλως σπουδαίο τραγούδι, αποκτούσε άλλη διάσταση. Αναμενόμενη αγάπη από τον κόσμο στο “Send Me An Angel” , “Big City Nights” και “Bad Boys Running Wild”. Υπήρξαν όμως και κάποιες ευχάριστες προσθήκες, οι οποίες ήταν παραπάνω από καλοδεχούμενες, ειδικά για όσους έχουν δει ζωντανά το συγκρότημα πολλές φορές. “Make It Real”, “Coast To Coast” “The Zoo” και “Blackout”, με τον Schenker να παίζει με κιθάρα – φουγαροεξάτμιση. Μιας που αναφέρθηκα στον Schenker, είναι εντυπωσιακό το πως αλωνίζει τη σκηνή, αποτελώντας την ψυχή του γκρουπ. Σε πολύ καλά επίπεδα και η φωνάρα του Meine, ο οποίος και προφανώς έπαιρνε τις ανάσες του με τα instrumental και τα solo parts.  Δεν γίνεται να μην αναφερθώ στον Mikkey Dee που τους έχει ανεβάσει επίπεδο με το στιβαρό παίξιμο του. Και αν κάποιος δεν τον πρόσεχε ιδιαίτερα την ώρα που έπαιζαν όλοι πάνω στη σκηνή, έδωσε τα διαπιστευτήρια του με το εξωγήινο drum solo του. Συγκινητικό που ούτε αυτή τη φορά ξέχασαν τον Lemmy. Το 2018 είχαν παίξει το “Overkill” ενώ τώρα ο αρχηγός εμφανίστηκε στο video wall, την ώρα του drum solo. Encore με “Still Loving You” όπου όπως και σε όλες τις μπαλάντες δημιουργήθηκε φοβερή ατμόσφαιρα από τον κόσμο και βέβαια με το αναμενόμενο ¨”Rock You Like A Hurricane” που έκλεισε πανηγυρικά την εμφάνιση τους. Νομίζω πως από άποψη παραγωγής, παρουσίασαν ό,τι πιο άρτιο έχουν κάνει ποτέ. Παικτικά ήταν άρτιοι ενώ και το setlist μοίρασε όμορφα τις εποχές τους. Οι ευχαριστίες από το συγκρότημα έβριθαν από ειλικρίνεια μιας και αποδεικνύουν εδώ και χρόνια έμπρακτα της αγάπη τους για τη χώρα μας.
Ο ήχος και στα 2 συγκροτήματα ήταν πολύ καθαρός, ενδεχομένως θα μπορούσε να είναι πιο δυνατός. Δεδομένου ότι εμφανίστηκαν από 90 λεπτά έκαστος, θα μπορούσαμε να πούμε πως ήταν περισσότερο ένα co – headline show. Αναμενόμενο και ωραίο συνάμα να βλέπεις όλες τις ηλικίες στο γήπεδο μιας και έχουν ενώσει όλα αυτά τα χρόνια, πολλές γενιές ακροατών. ‘Όσοι επέλεξαν να μην προτιμήσουν να δούνε τους “δεινόσαυρους”, να ξέρουνε ότι χάσανε μια εξαιρετική από όλες τις απόψεις συναυλία. Δεν θέλω να ακουστώ σαν τον παράξενο θείο στο οικογενειακό τραπέζι αλλά αυτά τα “παπούτσια” όταν αποσυρθούν, δύσκολα θα τα γεμίσει κάποιος άλλος. Μέχρι τότε, ελπίζουμε και σε δισκογραφική αλλά και σε συναυλιακή συνέχεια.

To setlist των Scorpions

Gas in the Tank
Make It Real
The Zoo
Coast to Coast
Seventh Sun
Peacemaker
Bad Boys Running Wild
Delicate Dance
Send Me an Angel
Wind of Change
Tease Me Please Me
Rock Believer
New Vision
Blackout
Big City Nights

Encore:
Still Loving You
Rock You Like a Hurricane