Σαββατόβραδο 9 Μαρτίου και το death metal πανηγύρι αρχίζει σχεδόν στην ώρα που έχει ανακοινωθεί. Πρώτοι στη σκηνή ανεβαίνουν οι Abyssus για τους οποίους τα πράγματα είναι δεδομένα, καλοπαιγμένο και καλοπροβαρισμένο death metal με αναφορές σε Obituary, Bolt Thrower και συναφή μεγαθήρια έπαιξαν για περίπου 30 λεπτά, θέρισαν παίζοντας και ένα κομμάτι από τον επερχόμενο δίσκο τους (με τίτλο “Metal of Death”) και παρέδωσαν την σκυτάλη στους βετεράνους Soulskinner με τον Κώστα Αναλυτή σε ρόλο μπασίστα πλέον πάνω στη σκηνή (φωνή στους Abyssus).

Οι Soulskinner με τον Μάριο από Necrorgasm στα φωνητικά στην θέση του εμβληματικού Gothmog (ο οποίος όμως είναι πάντα κοντά στη μπάντα), στην δεύτερη εμφάνιση τους με την συγκεκριμένη αλλαγή στο ρόστερ τους, έπαιξαν αρτιότατα το death metal τους. Σεβασμός για την μπάντα που τα μέλη της έχουν γράψει την ιστορία τους στην ελληνική σκηνή (Rotting Christ, Thou Art Lord, Nightfall, Septicemia, Abyssus, Obsecration Κ.α.) και συνεχίζουν να το κάνουν. Καθόλα άξιοι ζέσταναν για τα καλά το λίγο κοινό (περίπου 100-110 άτομα).

Η ώρα για τους μεγάλους Ολλανδούς Sinister να ανέβουν επί σκηνής. Η αλήθεια είναι πως παραμένουν στρατιώτες του σκληρού ήχου κυκλοφορώντας μάλιστα δίσκους που έχουν λόγο ύπαρξης εδώ και δεκαετίες. Θα πω την αμαρτία μου όμως πως δεν ευχαριστήθηκα ιδιαίτερα την εμφάνιση τους, όχι όμως και ο περισσότερος κόσμος που έδειξε ενθουσιασμένος, και ο λόγος είναι πως ακόμη και τα παλιά κλασσικά κομμάτι (βλέπε “Epoch of Denial”) αποδόθηκαν με μία πιο Brutal death metal αισθητική χάνοντας μέρος της μαγείας τους. Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα. Η μπάντα έπαιξε με ψυχή και σίγουρα κανείς δεν έφυγε και να πει ότι δεν απόλαυσε death metal υψηλών προδιαγραφών από τρεις μπάντες αντίστοιχου επιπέδου. Εξαιρετικό μαγαζί το Temple Athens με καλό ήχο και εξυπηρετικό προσωπικό και ένα μεγάλο μπράβο και στο Bowel of Noise για τις εξαιρετικές διοργανώσεις του.