LIve,Stage Larissa,Live,Reports,News,2017,Riffobia,Night Threat,War Device,Suicidal Angels,Thrash

Μεγάλο γεγονός για την Λάρισας η βραδιά της Κυριακής, οπότε και θεωρώ περιττό το να σπαταλήσω χρόνο για να προλογίσω το συγκεκριμένο live… Ας μπω κατευθείαν στο ζουμί, μιας και έχει και μπόλικο…

riffobia

Η βραδιά ξεκίνησε με τους Τρικαλινούς Riffobia, τους οποίους δεν είχα ξαναδεί για να έχω μέτρο σύγκρισης αλλά ομολογώ πως τους γούσταρα πολύ. Μπήκαμε στα “βαθιά” από την αρχή, μανούρα από κάτω,  headbanging, ότι πρέπει για να ξεκινήσει μια thrash βραδιά, σίγουρα εμφάνιση που δεν ήταν ούτε για ζέσταμα, ούτε πρόλογος  (κάτι που συμβαίνει συχνά σε συναυλίες με τον κόσμο να πίνει μπύρες απ’ έξω), αλλά μια έναρξη που ήταν ακριβώς όπως έπρεπε. Οι Τρικαλινοί έπαιξαν πολύ καλά,  είχαν καλό ήχο και ωραίες συνθέσεις.

Setlist:

 1. Ritual
 2. Endless Agony
 3. War Machine
 4. Pestilence
 5. Condemned
 6. Death from Above
 7. Under Pressure

night threat

Δεύτερη εμφάνιση οι Night Threat, το καμάρι της Κοζάνης. Ξανανέβηκαν την σκηνή του Stage σχεδόν μια δεκαετία μετά, και τα έδωσαν όλα. Κινούμενοι σε πιο τεχνικά και σύγχρονα μονοπάτια, μας παρουσίασαν υλικό από το επερχόμενο Negative Existence, αλλά και από τα παλιά, έτσι για να συγκινηθούμε κι εμείς λίγο όταν πήρε το μικρόφωνο ο “Σατανάς” και να θυμηθούμε τότε που ήμασταν ακόμα πιτσιρίκια.  Αν και το line-up έχει αλλάξει με το πέρασμα των χρόνων, οι Night Threat παραμένουν δεμένοι στις εμφανίσεις τους, συνεχίζουν να δουλεύουν και να εξελίσσονται.  Κι εδώ ο ήχος ήταν πολύ καλός για τα δεδομένα του Stage, όπως και η συνολική εμφάνιση των παιδιών, η ανταπόκριση του κοινού ήταν η αντίστοιχη.

Setlist

 1. The Dusk
 2. Behind Closed Doors
 3. Negative Existence
 4. Near to Never
 5. Crystal Mountain
 6. Of Life n Ruins
 7. Complete
 8. Final Trap
 9. Dawn of the End

war device

Την σκυτάλη πήραν οι Σερραίοι War Device, που θα έβλεπα για πρώτη φορά και η αλήθεια να λέγεται, περίμενα πως και πώς να τους δω μιας και η τελευταία τους κυκλοφορία,  “Infinite Chaos” μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Ότι και να πω είναι λίγο για τα παιδιά, έδωσαν ρέστα. Thrash, γαμάτο thrash, δηλώνω οπαδός! Πραγματικά, αν είσαι οπαδός του είδους, να τους τσεκάρεις οπωσδήποτε, πίστεψε με δεν θα χάσεις, αν μπορέσεις να τους δεις και live, ακόμα καλύτερα! Θα τολμήσω να πω πως –για τα δικά μου δεδομένα- είχα χρόνια να γουστάρω τόσο με εμφάνιση μπάντας στην Λάρισα . Πολύ καλή σκηνική παρουσία χωρίς πολλά πολλά, όπως αρμόζει, καλός ήχος και συνθέσεις που αδυνατείς να μείνεις ακίνητος. Σαφώς, δεν τους απόλαυσα μόνο εγώ αλλά και το κοινό που ανταποκρίθηκε με κλωτσοπατινάδες, ιδίως όταν διασκεύασαν το “Inner Self”!

Setlist

 1. Intro
 2. Lunatic Rapes
 3. Shattering my Thoughts
 4. Void of Perception
 5. Rain
 6. Inner Self (Sepultura cover)
 7. Within the Violence
 8. Evil, Death and Hell

suicidal angels

Και κάπως έτσι, ανέβηκε στην σκηνή το μεγάλο όνομα της βραδιάς, οι Suicidal Angels. Δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά, όποιος τους έχει δει live,  καταλαβαίνει. Άκρως επαγγελματική εμφάνιση, δεμένοι και πολύ καλά προβαρισμένοι, πολύ καλός ήχος (πάντα με τα δεδομένα του συναυλιακού χώρου), επικοινωνιακοί. Έπαιξαν αρκετή ώρα και είχαν πολύ ενέργεια, παρά την σίγουρη κούραση, μιας και η στάση τους στην Λάρισα ήταν μια από τις πολλές συναυλίες που έδωσαν τον τελευταίο καιρό, στα πλαίσια τις περιοδείας τους για το “Division of Blood”. Τα παιδιά δεν είναι τυχαία τόσο μεγάλο όνομα, πέραν των κυκλοφοριών τους, είναι και εξαιρετικοί στις live εμφανίσεις. Ο κόσμος από κάτω τα έσπαγε, ξυλίκι, γούστα και τα συναφή. Εγώ πάλι έπινα την μπυρίτσα μου και χάζευα τα δάχτυλα του Gus Drax, μέχρι που …ζαλίστηκα! Όχι για να παινέψουμε το σπίτι μας (λόγω καταγωγής), αλλά το παιδί δεν…”παίζεται”.  Ένα μεγάλο μπράβο στους Suicidal Angels, διότι για μένα (και για όποιον βρέθηκε στο stage το βράδυ της Κυριακής), they delivered και με το παραπάνω, που λέμε και στο χωριό μου στον Όλυμπο. Είναι εκεί που είναι με την αξία τους, αντικειμενικά.

Setlist

 1. Intro (Jaws by John Williams)
 2. Capital of War
 3. Division of Blood
 4. Bloodbath
 5. Bleeding Holocaust
 6. Image of the Serpent
 7. Seed of Evil
 8. Set the Cities on Fire
 9. Reborn in Violence
 10. Frontgate
 11. Eternally to suffer
 12. Beggar of Scorn
 13. Torment Payback
 14. Moshing Crew
 15. Apokathilosis

Τέλος, θα ήθελα να πω ένα μεγάλο μπράβο στην διοργάνωση, είναι από τις ελάχιστες φορές που κανείς δεν είχε παράπονο για τίποτα.  Το live, παρ’ όλο που ο διοργανωτής μου είπε πως υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση, άρχισε τόσο στην ώρα του, που κάποιοι χάσανε λίγο από τους Riffobia, γιατί ποτέ κανένα live δεν ξεκινάει στην ώρα του, εκτός από αυτό! Επίσης δεν υπήρξε καμία καθυστέρηση, ανάμεσα στις εναλλαγές συγκροτημάτων. Ο χώρος ήταν πολύ καλά προετοιμασμένος και ο ήχος –όπως προείπα- ήταν super για τα δεδομένα ενός σχετικά μικρού κλειστού χώρου, σαν το Stage. Το after party στο Stones Rock Bar ήταν το κερασάκι στην τούρτα, με τα παιδιά από τις μπάντες και τον κόσμο της συναυλίας, να είναι μια μεγάλη παρέα. Μια βραδιά που θα θυμόμαστε για καιρό με χαμόγελο ζωγραφισμένο στα πρόσωπα μας.

*Ευχαριστούμε πολύ τον φωτογράφο Νίκο Χαρπαντίδη, για την παραχώρηση των φωτογραφιών.