News,2017,The Dark Red Seed,King Dude, Temple,Greece, Reports,Live,Americana Folk,Skull & Dawn,3 Shades of Black,

O χώρος που οραματίστηκε και σχεδίασε η δραστήρια στα Αθηναϊκά δρώμενα ομάδα 3 Shades Of Black, άνοιξε επίσημα τις πύλες του με το live που η ίδια ομάδα πριν 3 χρόνια συστάθηκε για να πραγματοποιήσει, τον Αμερικάνο King Dude και το συγκρότημα του, τους Demon Brothers, που του επιτρέπει να κινηθεί και σε πιο ηλεκτρικά μονοπάτια πέρα από τα lo-fi / acoustic που πρωτοσυστάθηκε στο μουσικό κοινό. Ο King Dude με κυκλοφορίες στην εξαιρετική Dais Records μεταξύ άλλων αλλά και συνεργασίες με την ιέρεια του σκοτεινού ήχου Chelsea Wolfe βρίσκεται ίσως στο απόγειο της καριέρας του. Έτσι καλέστηκε να μας παρουσιάσει την πιο ολοκληρωμένη του δουλεία που κυκλοφόρησε πέρυσι , το “Sex”.

Την βραδιά άνοιξε ο The Dark Red Seed , κατά κόσμων Tosten Larson , κιθαρίστας και πληκτράς του King Dude , τον οποίον δυστυχώς δεν προλάβαμε να παρακολουθήσουμε. Η μουσική του πάντως θα μπορούσε να χαρακτηριστεί dark folk και δισκογραφικά κυκλοφόρησε φέτος το EP του , “Stands With Death” στη γερμανική Prophecy Records. Αμέσως μετά ανέβηκαν στη σκηνή οι Skull & Dawn , γνωστοί στο ελληνικό κοινό με πολλά εγχώρια lives και openings γνωστών ξένων ονομάτων. Η μουσική τους : dark americana με neofolk στοιχεία. Στα κομμάτια τους μιλάνε για φόνους και βασίζονται στην ακουστική κιθάρα αλλά και το βιολί. Κυκλοφόρησαν φέτος στο το LP τους , “Zombie Horses” στην 3 Shades Of Black (το δισκογραφικό “τμήμα” της ομάδας). Οι Skull & Dawn αποτέλεσαν ένα κατάλληλο άνοιγμα για τον King , τον οποίο προσφώνησαν (All Hail The King!) και μας έβαλαν στον κόσμο τους όπου τα murder ballads και οι επικλήσεις στον εωσφόρο κυριαρχούν. Έδειξαν δεμένοι σαν γκρουπ και η εμπειρία τους φάνηκε από τις πρώτες νότες. Με κομμάτια όπως το “Desert” που βρίσκεται στον καινούργιο τους δίσκο , να ξεχωρίζουν για την country μελωδικότητα τους αλλά και την southern αισθητική τους έθεσαν ψηλά τον πήχη , σίγουρα περιμένουμε να τους ξαναδούμε.

Καθώς η ώρα περνούσε και με το Temple γεμάτο από μαυροντυμένους fans του T.J. Cowjill , πιστός στο timetable σε γενικές γραμμές εμφανίστηκε στη σκηνή με ένα δυνατό εναρκτήριο λάκτισμα και μια μανιασμένη εκτέλεση του Holy Christos. Οι Demon Brothers στις θέσεις τους , συνοδεύουν την βαρύτονη φωνή και την ηλεκτρική κιθάρα. Ο King Dude έδειξε κεφάτος , χαριτολογώντας με το κοινό ανάμεσα στα κομμάτια και πίνοντας από το μπουκάλι ουίσκι καθ’ όλη τη διάρκεια του performance του. “Jesus In The Courtyard” , “Deal With The Devil” σε πιο ακουστικές εκτελέσεις και “Silver Crucifix” σε πιο rock ακολούθησαν μεταξύ άλλων με το κοινό να δείχνει ενθουσιασμένο και να απολαμβάνει και τις δύο πτυχές του συγκροτήματος. Ο King Dude , ως επιβλητική φιγούρα δεν άφησε λεπτό το ενδιαφέρον του ακροατηρίου να χαθεί και με την βαρύτονη φωνή του σε συνδυασμό με κάποια σχεδόν metalίζοντα ξεσπάσματα συνέχισε το σετ του το οποίο βασίστηκε κατά πολύ στο “Sex”. Κομμάτια όπως το “Sex Dungeon” ξεχώρισαν και το “Our Love Will Carry On” δημιούργησε ένα σχεδόν συγκινητικό κλίμα όπου οι ύμνοι στον εωσφόρο και οι ιστορίες πόθου και έρωτα ταυτίζονται. Φυσικά , είχαμε και encore με τον ritualistic folk ύμνο του “Lucifer’s The Light Of The World” -φράση που ‘χει γίνει cult στους φανς του- να αφήνει ικανοποιημένους και όσους τον ακολουθούν από τα πρώτα του βήματα. Ο King Dude , σίγουρα αντικατοπτρίζει το μέλλον της σκοτεινής αμερικάνικης folk μουσικής αλλά όπως απέδειξε -για άλλη μια φορά- και τους σκοτεινού rock’n’roll. Μαζί με την οικογένεια της Dais και της Van αλλά και της δικής του Not Just Religious Music έχει εδραιώσει την αισθητική του και αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι του dark μουσικού κόσμου κάθε φαν του είδους. Περιμένουμε να τον ξαναδούμε σε νέες ”περιπέτειες”, μιας και το Temple , ο πολλά υποσχόμενος συναυλιακός χώρος και club του Γκάζι , δείχνει να του έχει ιδιαίτερη αδυναμία.