Πέρασαν 14 χρόνια από την τελευταία εμφάνιση των Ολλανδών symphonic goth metallers στην χώρα μας όταν και μοιράστηκαν τότε το stage μαζί με τους legends Judas Priest καθώς και τους Carcass, Cavalera Conspiracy και Opeth εκείνη την ηλιόλουστη Τετάρτη της 9ης Ιούλη, σοκαριστικά πολύς καιρός για μια ενεργή μπάντα, συναυλιακά και δισκογραφικά και με τόσο κοινό, κι εδώ κι έξω.. Αυτή την φορά όμως κατόπιν πανδημικής περιόδου και με τον νέο δίσκο ‘’Resist’’ να τρέχει από το 2019 οι Within Temptation δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη και αποφάσισαν να μας συμπεριλάβουν στην προωθητική τους tourné δίνοντας μας την ευκαιρία να απολαύσουμε από κοντά ένα δικό τους show.

Με πορεία 25 χρόνων στην βιομηχανία η αλματώδης εξέλιξη του group και η φτωχή σε συναυλίες παρουσία τους στην χώρα ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον κάθε εγχώριο οπαδό τους και φίλο της μουσικής να τραβηχτεί μέχρι την Τεχνόπολη να απολάυσει την παρέα της Sharon Den Adel στο προτελευταίο solo warm up της show πριν αναλάβει τον σπουδαίο του support act στο κλείσιμο της ευρωπαϊκής περιοδείας της Legacy Of The Beast Tour των τεράστιων Iron Maiden.

Λίγο η ηθελημένα καθυστερημένη άφιξη λίγο η ζέστη των ημερών δεν μας έδωσε την ευκαιρία και τον απαιτούμενο χρόνο για να απολαύσουμε όπως θα έπρεπε το support group τους Αθηναίους prog/heavy metallers The Silent Wedding που ανέλαβαν να ανοίξουν την βραδιά και να κερδίσουν την συμπάθεια και το χειροκρότημα του κοινού που έφτασε από νωρίς στον χώρο για να πιάσει μια καλή θέση μπροστά στο stage γιαυτό που θα ακολουθούσε. Κοντά στις 9μιση λοιπόν και υπό τους ήχους intro του Silent Force η 6άδα από την μικρή νοτιοδυτική πόλη Waddinxveen της Ολλανδίας που αλλιώς αποκαλείται και ‘’Ξεχασμένο Μέρος’’ εμφανίστηκε στην σκηνή μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό.

Με μεστή σκηνική παρουσία και αφιερωμένο αρκετό χρόνο στις τελευταίες τους δουλειές οι Ολλανδοί δώσανε ένα τίμιο performance αντάξιο της θέσης που κατέχουν στον ήχο αποδεικνύοντας γιατί υπάρχει καλός λόγος που συγκαταλέγονται όχι απλά στους επιζώντες, αλλά σε εκείνους που κατάφεραν να ξεπεράσουν το ταβάνι της σκηνής. Άξιο αναφοράς επίσης η εμφάνιση της Ουκρανικής σημαίας στα χέρια της Sharon, το υπέροχο στέμα της καθώς και η παρουσία 3 μικρών κοριτσιών κατά την διάρκεια του Mother Earth που έκλεισε υπέροχη την 2η εμφάνιση τους στην χώρα.

Setlist : See Who I Am / In the Middle of the Night / Paradise (What About Us?) / The Purge / Faster / Stand My Ground / Entertain You / And We Run / Raise Your Banner / Supernova / The Reckoning / Our Solemn Hour / Stairway to the Skies / Ice Queen / Mother Earth