Όπως μάθαμε χθες, την Tετάρτη 22 Ιουνίου 2022, οι βασιλιάδες του metal, Manowar, επιστρέφουν στο Release Athens. Στο δελτίο τύπου έγινε σαφές πως θα υπάρχει ένα ειδικό δώρο μόνο για τους Έλληνες οπαδούς!

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα παίξουμε ξανά στην Ελλάδα και θα μοιραστούμε το φόρο τιμής μας προς το θαυμαστό παρελθόν και την κουλτούρα της χώρας. Η υποδοχή στο Release Athens 2019 ήταν φανταστική και μας οδήγησε να τιμήσουμε εκ νέου τον Όμηρο και τα έπη του, όπως σχεδιάζαμε χρόνια” είπε ο ίδιος ο Joey DeMaio στη συνέντευξη Τύπου που έγινε την Δευτέρα στην Αθήνα.

Οι Manowar θα παρουσιάσουν το “The Revenge Of Odysseus”, εμπνευσμένο από την “Οδύσσεια”, ως φυσική συνέχεια του κλασικού “Achilles, Agony and Ecstasy in Eight Parts” μέσα από το “The Triumph Of Steel” που κλείνει τα 30 χρόνια. Το νέο τραγούδι ηχογραφήθηκε στη χώρα μας με καλεσμένους τον σπουδαίο ηθοποιό, Κώστα Καζάκο και τον γιό του επίσης εξαίρετο ηθοποιό αλλα και μουσικό και οπαδό του Heavy Metal Κωνσταντίνο, οι οποίοι υποδύθηκαν τον Οδυσσέα και τον Τηλέμαχο αντίστοιχα. Για να γίνει μάλιστα πραγματικότητα η πολύ ωραία ιδέα που είχε ο DeMaio χρειάστηκε η πολύτιμη συνδρομή του frontman των Rotting Christ, Σάκη Τόλη. Ο Σάκης μαζί με δική του ομάδα ανέλαβε το πολύ δύσκολο έργο της μετάφρασης από τα αγγλικά στα αρχαία ελληνικά και είχε πολύτιμη συνεισφορά στις ηχογραφήσεις της πρόζας.

Στη συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας, στην οποία κεντρική μορφή ήταν ο DeMaio τόσο ο Κωνσταντίνος Καζάκος όσο και ο Σάκης Τόλης δεν μπορούσαν να κρύψουν τον ενθουσιασμό τους. “Είμαι φανατικός του metal και όταν ήρθε η πρόταση φυσικά δεν μπορούσα να αρνηθώ ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα” τόνισε ο Κωνσταντίνος Καζάκος ο οποίος αφηγήθηκε και τον τρόπο με τον οποίο έπεισε τον πατέρα του να πάρει μέρος στο πρότζεκτ. “Τον ρώτησα αν θυμάται το συγκρότημα που είχα αφίσα πάνω δεξιά στο δωμάτιό μου. Μου είπε πως όχι αλλά όταν του εξήγησα περί τίνος πρόκειται δέχθηκε με χαρά”.

Ο Σάκης Τόλης από την πλευρά του τόνισε ότι “μιλάμε για τους Manowar, μία από τις top-5 μπάντες όλων των εποχών. Ηταν πρόκληση, σίγουρα. Ο DeMaio είναι ένας εκπληκτικός επαγγελματίας αλλά αποδείχθηκε και φοβερός σκηνοθέτης. Ο τρόπος που καθοδηγούσε τους ηθοποιούς μας ενέπνευσε, ο άνθρωπος το ζούσε”.

Ο Joey DeMaio μίλησε με πάθος για το project: “Το κείμενο με ανατρίχιασε. Και όχι μόνο εμένα. Οι ηθοποιοί έκαναν εξαιρετική δουλειά και τους ευχαριστώ. Πιστεύω ότι και οι Ελληνες fans θα το απολαύσουν όσο και εμείς. Υπόσχομαι μία συναυλία που θα είναι μία διαφορετική εμπειρία. Η υποδοχή στο Release Athens 2019 ήταν φανταστική και μας οδήγησε να τιμήσουμε εκ νέου τον Όμηρο και τα έπη του, όπως σχεδιάζαμε χρόνια” είπε ο άνθρωπος-σύμβολο των Manowar.

Τα υπόλοιπα θα τα δούμε και θα ακούσουμε πάνω στη σκηνή στις 22 Ιουνίου.

Η περιοδεία με τίτλο, “CRUSHING THE ENEMIES OF METAL ANNIVERSARY TOUR ’22”, θα γιορτάσει τις επετείους έξι εμβληματικών δίσκων! Τραγούδια που ενώνουν και εμπνέουν, μέσα από ένα ηχητικό και οπτικό υπερθέαμα!

40ή επέτειος του “Battle Hymns”
35ή επέτειος του “Fighting The World”
30ή επέτειος του “The Triumph Of Steel”
20ή επέτειος του “Warriors Of The World”
15η επέτειος του “Gods Of War”
10η επέτειος του “The Lord Of Steel”