Οι Nightstalker είναι μία μπάντα που έχει κατ’ επανάληψη τιμήσει με την παρουσία της την πόλη μας. Είναι, ομολογουμένως, ιδιαίτερα αγαπητοί στην πόλη μας κάτι που φάνηκε για ακόμη μία φορά από την ανταπόκριση του κόσμου. Κάθε rock/metal live που διοργανώνεται στην Κεντρική Πλατεία είναι, επίσης, μία ευκαιρία για να γνωρίσει κάποιος και να στηρίξει νέες μπάντες της περιοχής (καθώς σχεδόν πάντα υπάρχουν δύο μπάντες ως opening act). Κάτι που νομίζω ότι υπάρχει στο βάθος του μυαλού όλων όσων αγαπάνε τη μουσική. Να τα λέμε κι αυτά…

Πάμε, λοιπόν στους Καλαμπακιώτες The BaKass. Η μπάντα έχει παίξει άλλες δύο φορές στα μέρη μας αλλά δεν είχε τύχει να τους δω. Είναι πάντα ενδιαφέρον να βλέπεις νέες μπάντες, όπως και ευχάριστο τις περισσότερες φορές, εκτός βέβαια από τις –ευτυχώς σπάνιες- περιστάσεις όπου μία μπάντα απλά δεν ακούγεται. Όμως αυτό το τελευταίο δεν έχει καμία σχέση με την περίπτωση των The BaKass. Στα αυτιά μου τα τραγούδια τους ακούστηκαν πολύ ευχάριστα και ενδιαφέροντα. Έχουν ένα νέοgarage ήχο που είχα καιρό να ακούσω live και ο οποίος έδωσε και μία ποικιλία στον ήχο της βραδιάς. Up tempo και ευχάριστο άκουσμα. Και οι διασκευές που έπαιξαν γνωστές και καλοπαιγμένες. Γενικά, ότι πρέπει μουσική για να  πιεί κανείς την πρώτη μπυρίτσα του στο live.

Setlist

– Long Way To The Top (Ac/Dc)

– Rock Power

– Trying

– Born To Be Wild (Steppenwolf)

– Keep On Rocking (Neil Young)

– Losing Control

– Unsatisfied

– You Better Run (Motorhead)

Δεύτεροι στη σκηνή οι Stradler από τη Λάρισα, μία μπάντα που είχα δει αρκετά πρόσφατα ζωντανά, στις γιορτές των Χριστουγέννων. Ο heavy/stoner ήχος τους είναι αρκετά πιο κοντά στο στυλ των headliners. Όπως έχω ξαναγράψει η μπάντα είναι πολύ δεμένη και heavy, τα φωνητικά έχουν πολύ γρέζι και ξεχωρίζουν. Τα κομμάτια τους είναι χύμα και ανεπιτήδευτα –in your face- που λένε και στο χωριό μου… Η δε διασκευή του War Pigs ξεσήκωσε το κοινό. Η μπάντα άφησε για ακόμα μία φορά πολύ θετικές εντυπώσεις και δικαιολογημένα κέρδισε το χειροκρότημα του κοινού.

Setlist

– Psycho Jet Bone

– Nothing On Me

– Ugly Motherfucker

– Clown

– Don’t Drink My Whiskey

– Dry Hammer

– War Pigs (Black Sabbath)

– Moby Dick (Led Zeppelin)

Με διάχυτο ενθουσιασμό, από τη νεολαία στην πρώτη γραμμή κι εμάς τους μεγαλύτερους στα μετόπισθεν, έγινε η είσοδος των Nightstalker στη σκηνή. Ο ήχος τους πολύ καλός όπως πάντα. Ο Argy πάντα αεικίνητος, να κάνει παιχνίδι με τον κόσμο και την υπόλοιπη μπάντα. Ο κόσμος τραγουδούσε σε όλα τα κομμάτια, αλλά ειδικά στο “Children Of The Sun” έγινε χαμός. Το κομμάτι τείνει να γίνει κάτι σαν εθνικός ύμνος του stoner. Με πολύ κέφι, όπως συνηθίζουν, μας χάρισαν άλλη μία όμορφη ζωντανή εμφάνιση. Απλά πράγματα. Δε νομίζω ότι χρειάζεται να πω πολλά επιπλέον λόγια, να σημειώσω μόνο ότι είναι ευτύχημα ότι αυτή τη στιγμή έχουμε τρεις από τις καλύτερες heavy/stoner μπάντες της Ευρώπης στη χώρα μας.

Setlist                                                                   

– Go Get Some

– One Million Broken Promises

– Superfreak

– Use

– All Around

– Just A Burn

– Voodoo U Do

– Line

– Soma

– Brainmaker

– Freakland

– Baby, God Is Dead

– Trigger Happy

– Dead Rock Commandos

– Children Of The Sun