Ένα από τα πλέον αγαπημένα συγκροτήματα του punk κοινού της Ελλάδας είναι οι Θεσσαλονικείς Oldschool Rednex. Αυτό αποτελεί μια νομοτελειακή σταθερά, η οποία επιβεβαιώνεται σε κάθε ζωντανή εμφάνιση του συγκροτήματος. Είναι αρκετό θαρρώ να τους δεις έστω και μια φορά για να καταλάβεις αυτήν την μαγική ένωση που έχουν με το κοινό τους. Είναι ο ένας κομμάτι του άλλο από ένα σημείο και μετά. Φταίνε οι ελληνικοί στίχοι; Η αμεσότητα των στίχων τους; Τα ευγενικά τους χαμόγελα επάνω στην σκηνή; Το γεγονός ότι κρατούν «χαμηλά τη μπάλα» και κάνουν αυτό που γουστάρουν χωρίς δόλο και άλλες προεκτάσεις; Δε ξέρω. Είναι στην ιδιοσυγκρασία του καθενός να το κρίνει αυτό. Με αφορμή λοιπόν την επερχόμενη συναυλία τους στο Eightball Club της Θεσσαλονίκης στις 02 Φεβρουαρίου παρέα με τους Άλλος Κόσμος, ας κάνουμε μια μίνι αναδρομή στην (πολυτάραχη) πορεία τους και ας ακούσουμε παρέα τα κομμάτια τους.

Όλα ξεκίνησαν στα τέλη της δεκαετίας του ’90 από τον Δημήτρη (φωνή) και τον Φοίβο (κιθάρα – φωνή) στο Γιδά της Αλεξάνδρειας, οι οποίοι σύντομα ενώθηκαν με τον Γιώργο (μπάσο) και τον Κώστα (τύμπανα, Ενόχληση – Bad Movies), κάνοντας πλέον βάση τους την Θεσσαλονίκη. Τον Οκτώβριο του 2001, οι Oldschool Rednex ηχογράφησαν μια ζωντανή εμφάνισή τους, ωστόσο επίσημα δεν κυκλοφόρησε ποτέ, παρά μόνο διαδόθηκε μεταξύ φίλων. Κατόπιν μιας παύσης κατά το διάστημα 2002-2006, το συγκρότημα κυκλοφορεί ένα demo 4 κομματιών (‘Ζορό’, ‘Εξωγήινος’, ‘ Cartoon’, ‘Άλλη Μια Μέρα’), τα οποία ηχογραφήθηκαν ξανά και κυκλοφόρησαν το 2012 στον πρώτο ολοκληρωμένο δίσκο τους με τίτλο “Βουτιά Μες Στο Μυαλό Σου”. Το αρχικό demo κυκλοφόρησε μόνο μέσω ίντερνετ.

Ο πρώτος λοιπόν full length δίσκος των Oldschool Rednex έρχεται τον Οκτώβριο του 2012, με τη μορφή βινυλίου, πρεσσαρισμένο σε 500 αντίτυπα μέσω της Noise Effect Records με τίτλο “Βουτιά Μες Στο Μυαλό Σου”. Street Punk μπολιασμένο με Rock’n’Roll. Πως αλλιώς θα μπορούσε να είναι δηλαδή; Η ηχογράφηση και η μίξη έγινε στα Electric Eye Studio, ενώ το master στο Odeon Mastering. Ο δίσκος περιλαμβάνει 7 κομμάτια σε κάθε πλευρά, ενώ οι στίχοι είναι γραμμένοι στα ελληνικά, με μια εξαίρεση δύο κομματιών που είναι γραμμένοι στα αγγλικά.

Με τον Δημήτρη και τον Φοίβο ως μόνιμα και σταθερά μέλη, οι Oldschool Rednex περνούν από συχνές αλλαγές στο lineup. Ειδικά τη θέση του ντράμμερ ανέλαβαν ανά καιρούς ο Γιώτης, ο Χρήστος (Βανδαλούπ), ο Dwain και ο Μιχάλης (Ομίχλη). Κάπου εκεί προστέθηκε και ο Βασίλης (Ντελίριο) ως δεύτερη κιθάρα. Εν τέλει στη θέση των τυμπάνων κάθεται ο Τάσος (No Sin, Go Over 1000).

Το 2014 οι Oldschool Rednex κυκλοφορούν ένα ομώνυμο επτάιντσο single, που περιλαμβάνει δύο κομμάτια (“Σαν Ψέμα”, “Με το Βλέμα Ψηλά”). Η παραγωγή του ήταν όμοια με αυτή του “Βουτιά Μες Στο Μυαλό Σου”. Εδώ βρίσκουμε τον Δημήτρη στο μπάσο, τον Τάσο στα τύμπανα, τον Φοίβο στα φωνητικά και την κιθάρα καθώς και τον Βασίλη στην δεύτερη κιθάρα. Το single κυκλοφόρησε από την Noise Effect και την Βελγική Balkongpønker Vinilers.

Οι Oldschool Rednex πρόκειται να εμφανιστούν στο Eightball Club την Παρασκευή 02/02, παρέα με τους Άλλος Κόσμος, σε οργάνωση της Timebomb! Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.facebook.com/events/767627183421042/