Μπορεί οι Septic Flesh να είναι για τους Έλληνες οπαδούς ένα συγκρότημα που μπορούν να παρακολουθούν συχνά αλλά δεν πρέπει  να ξεχνάμε πως είναι παράλληλα μια παγκόσμια δύναμη. Αυτό πιστοποιεί και η co-headline περιοδεία με τους θρυλικούς Hypocrisy που συμπληρώνεται από τους καταξιωμένους The Agonist και τους ανερχόμενους Horizon Ignited. Όλα αυτά είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να θυμηθούμε τους 10 βασικότερους σταθμούς στην πορεία των Septic Flesh που τους έκαναν το παγκόσμιο συγκρότημα του σήμερα.
 1. Το μακρινό 1990 έχουμε την επίσημη αφετηρία του συγκροτήματος που παίρνει σάρκα και οστά στην Αθήνα. Η αρχική σύνθεση αποτελείται από τους Σπύρο Αντωνίου σε φωνητικά και μπάσο και Χρήστο Αντωνίου και Σωτήρη Βαγενά στις κιθάρες. Ο Δημήτρης Βαλασόπουλος θα αναλάβει στη συνέχεια τα τύμπανα.
 2. Το 1991 έχουμε την πρώτη δισκογραφική απόπειρα του συγκροτήματος. Έχει προηγηθεί το demo “Forgotten Path” ως ανεξάρτητη κυκλοφορία αλλά το πρώτο επαγγελματικό δείγμα είναι το ΕP “Temple of the Lost Race” που θα κυκλοφορήσει μέσω της Black Power Records.
 
3. Θα πρέπει να περιμένουμε 3 χρόνια για το πρώτο full length. Το “Mystic Places of Dawn”
κυκλοφορεί το 1994. Σπουδαίο επίτευγμα για ελληνικό συγκρότημα της εποχής εκείνης να συνεργάζεται με μια ξένη εταιρεία και συγκεκριμένα την γαλλική Holy Records. Να πούμε πως με την ίδια εταιρεία συνεργάστηκαν στα 90’s και οι έτεροι Αθηναίοι Nightfall.
 
4. Η κυκλοφορία του “Ophidian Wheel” το 1997, αποτελεί τομή για τον ήχο των Septic Flesh. Ακολουθούν πλέον πιο συμφωνικό ήχο, γεγονός που πιστοποιείται και από τα σοπράνο φωνητικά της Natalie Rassoulis.
 5. Η μπάντα ακολουθεί σταθερά ανοδική πορεία και με το “A Fallen Temple” κάνουν αρκετά κεφάλια να γυρίσουν προς το μέρος τους. Απόρροια αυτού είναι να ηχογραφήσουν το 1999 το “Revolution DNA”, στα “Fredman Studio” στη Σουηδία, με παραγωγό τον Fredrik Nordstrom.
 6. Το 2003 αιφνιδιάζουν τους οπαδούς τους με τη διάλυση τους ενώ βρίσκονταν σε υψηλή δημοτικότητα και έχοντας κυκλοφορήσει έναν πολύ καλό δίσκο, όπως το “Sumerian Daemons”. Φαίνεται πως το συγκρότημα ήθελε να κάνει ένα διάλειμμα ώστε να επικεντρωθούν τα μέλη του σε άλλα projects. Λέω διάλειμμα, καθώς δεν κράτησε αυτή η απόφαση πολύ καιρό και φαίνεται πως το αποτέλεσμα τους δικαίωσε.
 
7. Μάζεψαν δυνάμεις και με περίσσια όρεξη επανήλθαν στο προσκήνιο το 2007, πιο δυνατοί από ποτέ. Κυκλοφορούν την επόμενη χρονιά το “Communion” που στη συνείδηση πολλών από τους οπαδούς τους, θεωρείται η κορυφαία τους δουλειά. Τα συμφωνικά στοιχεία είναι περισσότερα από ποτέ και κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης, συνεργάζονται με την  φιλαρμονική ορχήστρα της Πράγας.
 
8. Το 2017 για την κυκλοφορία του “Codex Omega”, ξεκινούν τη συνεργασία με τον κορυφαίο Jens Bogren, που συνεχίζεται μέχρι τις μέρες μας.
 
9. Το 2020 κυκλοφορεί η απόλυτη απόδειξη ότι οι Septic Flesh έχουν περάσει σε άλλο επίπεδο αποδοχής. Κυκλοφορεί το “Infernus Sinfonica MMXIX”, σε cd, lp, dvd και blu-ray. Πρόκειται για την ηχογράφηση και μαγνητοσκόπηση της sold out συναυλίας τους στο Metropolitan Theater του Mexico City με την πλήρη σύμπραξη συμφωνικής ορχήστρας επί σκηνής.
 
1Ο. Το 2022 κυκλοφορεί το “Modern Primitive” που είναι η πρώτη επίσημη κυκλοφορία μέσω του κολοσσού που ακούει στο όνομα Nuclear Blast.
Για να δούμε αν υπάρχουν άλλες απάτητες κορυφές για να κατακτήσει το συγκρότημα και τι άλλα σπουδαία επιφυλάσσει το μέλλον. Μέχρι τότε όμως θα τους απολαύσουμε στις δύο προσεχείς συναυλίες τους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

SEPTICFLESH & HYPOCRISY – WORSHIP EUROPEAN TOUR 2022 + Supports | ATHENS – GR

στο Fuzz Live Music Club (Αθήνα) στις 21.10.2022 και την επόμενη μέρα 22.10.2022

στο Principal Club Theater (Θεσσαλονίκη).