Ένα ιδιαίτερο βράδυ και μία υπέροχη φιλοξενία τόσο από τους οικοδεσπότες, The Silent Rage, όσο και από τα Underground Music Studios στο Περιστέρι, που άνοιξαν τις πόρτες τους για μας την Παρασκευή 13 Γενάρη. Όμορφο ήταν και το κλίμα με τις συζητήσεις επί παντός επιστητού, μουσικού ή μη, να δίνουν και να παίρνουν, έφτασε η ώρα να περάσουμε στο χώρο όπου θα γινόταν η παρουσίαση και προακρόαση της νέας δουλειάς των παιδιών που ακούει στο “Nuances of Life”. Δεδομένου δε ότι την επόμενη μέρα θα λάμβανε χώρα το Ghostlands & Ravenlands festival, στην προακρόαση παρευρέθηκαν και οι “Dakesis”, οι οποίο επρόκειτο να παίξουν στο φεστιβάλ.


Λίγα λόγια για τους The Silent Rage:  

Πολύ συνοπτικά, η μπάντα πήρε μορφή το 2006, ενώ είχε κυκλοφορήσει το πρώτο της full length, “The Deadliest Scourge”, το 2016 από την Alone Records. Έκτοτε κυκλοφόρησαν δύο EP’s, τρία splits, ένα 7” Single, και ένα digital single με ιδίους πόρους. Στη φαρέτρα τους μετρούν ήδη εμφανίσεις με συγκροτήματα όπως οι Shadow Gallery, Rage, Grave Digger, Stratovarius, Rotting Christ, Sabaton, Blind Guardian κ.α.    

Στο line-up, ως έχει σήμερα, θα βρούμε τους Σταμάτη Κατσαφάδο (τύμπανα), Γιώργο Χανιωτάκη (μπάσο), Μιχάλη Ρινακάκη (φωνητικά), Νίκο Σαρμπάνη και Νίκο Σιγλίδη (κιθάρες).   

 

Στα του νέου τους δίσκου τώρα 

Στο “Nuances of Life”, το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει μέσα στην άνοιξη του 2023, από την Ιταλική Scarlet Records, πίσω από παραγωγή και μίξη βρίσκουμε και πάλι τον Fotis Benardo (Nightfall, SepticFlesh, Melechesh) και τα Devasoundz Studios (Αθήνα). Το mastering επιμελήθηκε ο Γιώργος Νεραντζής (Pain Of Salvation, Abbath, Dark Funeral). Το εξώφυλλο και το συνολικό layout του άλμπουμ είναι μια δουλειά του Γιάννη Νάκου της Remedy Art Design (Evergrey, Amaranthe, Oceans Of Slumber).  

Εντυπωσιακά είναι και τα ονόματα που επιστράτευσαν οι Αθηναίοι ως guests. Θα βρούμε τους Stu Block (Annihilator, Into Eternity, ex-Iced Earth), Harry “Tyrant” Conklin (Jag Panzer, The Three Tremors) και  Bob Katsionis (Warrior Path, Stray Gods, ex-Firewind) να αλληλεπιδρούν με τη μπάντα για το τελικό αποτέλεσμα. Επίσης, ο Katsionis σκηνοθέτησε και το video για το πρώτο single της μπάντας “The Serpent Lord” (Progressive Vision Group (PVG) ).

  

Με 11 κομμάτια και διάρκεια περί τη μία ώρα ολοκληρώθηκε η μουσική μας περιήγηση σε αυτό το power/heavy μυστηριακό σκηνικό, ενώ είχαμε και την ευκαιρία να ακούσουμε και δυο bonus tracks, τα “Defy the Headhunters” και “Harvester of Souls”( re-mastered).  

Ξεχώρισα, όπως όλοι νομίζω, το “Black Monday” που αποτελεί φόρο τιμής στα 103 άτομα που δεν βρίσκονται πλέον κοντά μας, αφού έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής τον Ιούλιο του 2018. Ιδιαίτερη ήταν η συγκίνησή μου καθώς έχω χάσει συμμαθήτριά μου που πάλευε για έναν ολόκληρο μήνα να κρατηθεί ζωντανή, όμως λύγισε, λύγισε αφότου έφυγε πριν από εκείνη η μητέρα της. Καλή είναι η μουσική κριτική αλλά οι ανθρώπινες ζωές είναι αλληλένδετες μ’ αυτήν. Δυστυχώς κριτική γι’ αυτές τις ζωές που χάθηκαν δεν έγινε, οι ευθύνες δεν αποδόθηκαν, όλοι όσοι θα έπρεπε να καταδικαστούν για όλα όσα έγιναν εκείνη τη μέρα κοιμούνται ήσυχοι το βράδυ, ξέροντας ότι ο κρατικός παραλογισμός θα τους προφυλάσσει δια βίου. Ζήτω η Ελλάς!  

Επιστρέφω όμως στο λόγο που γράφουμε το παρόν και θα ήθελα να τονίσω πως overall τo “Nuances of Life” έχει μία νέα πνοή συγκριτικά με την πρώτη δουλειά των παιδιών. Λογικό εφόσον μιλάμε για νέα σύνθεση της μπάντας. Ωστόσο, πέραν αυτού ο ήχος είναι πιο heavy/power με λιγότερη κατά σημεία μελωδικότητα. Ακόμη, και οι ταχύτητες στις κιθάρες έχουν ανέβει κάνοντας το άλμπουμ αδυσώπητο. Βρήκα έντονη την επιρροή των Iced Earth και γενικά heavy/power μπαντών που μεσουράνησαν τέλη 80s/ αρχές 90s. Η δουλειά και ο χρόνος που έχει αφιερώσει η μπάντα στις συνθέσεις είναι εμφανής. Προσωπικά, ξεχώρισα το “Serpent Lord”, του οποίου είδαμε στο τέλος και το βίντεο κλιπ. Ωραία μεστά τύμπανα, ενώ ξεχωρίζουν (όχι μόνο εδώ αλλά και σε όλο το δίσκο) τα φωνητικά. Ο Μιχάλης είναι πραγματικά πολύ δυνατός σε όποιο τερέν και αν παίζει τονικά και τεχνικά. Πολύ καλές στιγμές επίσης βρήκα και στα “Man In The Mirror”, “Black Monday” (όπως προανέφερα) και στα bonus tracks (τα οποία θα προτιμούσα για να πω την αλήθεια μου να δεσπόζουν εντός του άλμπουμ διακόπτοντας λίγο την “ισοτονία” θα έλεγα, και όχι μονοτονία, μεταξύ των “Carve Your Rage” και “Scarlet Dawn”). 

Θεωρώ πως οι Silent Rage θα μας δώσουν έναν καλό συνθετικά και ποιοτικά δίσκο, αλλά αυτό που κρατάω είναι η εξέλιξη και η επιμονή των παιδιών στο να στηρίξουν με τόσο πάθος αυτή τη νέα τους δουλειά. Από τη διοργάνωση και την παρουσίαση της προακρόασης μέχρι την αναζήτηση και συνεργασία με μεγαθήρια του σκληρού ήχου και παρά την επίπονη – είμαι σίγουρη- διαδικασία αυτοχρηματοδότησης των EPs που μεσολάβησαν, τα παιδιά κερδίζουν επάξια μία στη δισκοθήκη σας.  

Καλοτάξιδο παιδιά!  

Ευχαριστούμε για την πρόσκληση και την εμπιστοσύνη σας. 

 

 

ΤRACKLIST 

 1. The Serpent Lord
 2. Code Of Destruction
 3. Carve Your Rage
 4. Crows Fly Back
 5. Another Fallen Dreamland
 6. Scarlet Dawn
 7. The Man In The Mirror
 8. Exhaling Fear
 9. Ghost Of A Wayward God
 10. Black Monday [July 23rd, 2018]
 11. Nuances Of Life
 12. Defy The Headhunters (*Bonus Track)
 13. Harvester Of Souls MMXXI (*Bonus Track)