Σάββατο 31 Μαρτίου λοιπόν και στο Silver Dollar της Θεσσαλονίκης λαμβάνει χώρα ένα από τα πιο σωστά εγχειρήματα που έχει δει το ελληνικό extreme underground εδώ και χρόνια. Ένα πακέτο με μπάντες από την Νότια Ελλάδα(Vermingod – Foray Between Ocean – Aetherian) ήρθαν παρέα με τους Con Artist από εδώ κοντά για να μας δείξουν την δυναμικότητα που διακατέχει την ελληνική σκηνή, κάτι που δυστυχώς μετρημένοι στα δάχτυλα γνωρίζουν και παραδέχονται. Αφού λοιπόν η πόλη δεν είχε νερό και αναρωτιόμασταν τι να κάνουμε για να ιδρώσουμε και να βρωμίσουμε λίγο παραπάνω, ιδού.

Λίγο πριν τις 9 εμφανίζονται στην σκηνή οι Con Artist. Πειραματικό djent με metalcore περάσματα. Η τριάδα έδωσε πραγματικά πόνο παικτικά, αλλά εμφανισιακά το αποτέλεσμα ήταν κάτι το πραγματικά ασύνδετο. Σαν να βάλαμε μέλη από 3 μπάντες διαφορετικού χώρου, να παίξουν κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που πρεσβεύουν ο καθένας. Αυτό ήταν το μόνο που με χάλασε στη συγκεκριμένη περίπτωση και πιστεύω πως αν το βρουν λίγο αισθητικά θα πάνε αρκετά μπροστά.

Τη σκυτάλη πήραν οι Αetherian, οι έλληνες Insomnium κατ’ εμε. Είχαμε δηλαδή μια περίπτωση σκοτεινού Melodic death με ορισμένα heavy περάσματα στις κιθάρες ανά διαστήματα. Αξιοπρεπείς στη σκηνή, ωραίες συνθέσεις, ξεσηκωτικοί με το κοινό και γενικότερα όλο το πακέτο που κάνει μια εμφάνιση επιτυχημένη. Παρουσίασαν κομμάτια απ’ όλες τις δουλειές τους και οι ήχοι τους γέμισαν ευχάριστα το μαγαζί, όσο ο αριθμός του κοινού όλο και αυξανόταν.

Τρίτοι και καθόλου ιδρωμένοι οι Foray Between Ocean, ένα από τα αγαπημένα μου ελληνικά σχήματα. Μετά την περσινή απογοητευτική τους εμφάνιση σε φεστιβάλ της πόλης, ήρθαν να δείξουν τι αξίζουν. Άπταιστοι παικτικά, δεμένοι, προβαρισμένοι και χαβαλέδες μεταξύ τους μέχρι όσο πρέπει, παρουσίασαν κομμάτια από το πρώτο τους πόνημα “Depression Neverending” και άφησαν πολλούς με το στόμα ανοιχτό. Μπράβο και πάλι μπράβο.

Τελευταίοι οι Vermingod, στην διάρκεια της εμφάνισης των οποίων παραλίγο να πέσει το μαγαζί. Σαρωτικοί με τεράστια ενέργεια και χιούμορ, ξεσήκωσαν τους πάντες με το βαρύγδουπο, ογκώδες death metal τους. Αυτό που με έκανε να χαρώ την εμφάνισή τους λίγο παραπάνω από τις προηγούμενες, ήταν το ότι τα μέλη των μπαντών που προηγήθηκαν, έδιναν και έπαιρναν ξύλο και μαλακίες καθ’ολη τη διάρκεια του set τους, με αποτέλεσμα το κλίμα να είναι τέρμα φιλικό, όμορφο και να κάνει τους πάντες να χαίρονται με τη συγκεκριμένη προσπάθεια. Μόνο σεβασμός λοιπόν σε όποιον πήρε την εν λόγω πρωτοβουλία και σίγουρα αυτά καλό είναι να γίνονται.