Ένα από τα πιο ιστορικά συγκροτήματα του Crossover Thrash ήχου, οι Rumble Militia, θα βρεθούν για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη στις 4 Μαΐου στο Eightball Live Stage στα Λαδάδικα. Οι Rumble Militia, έχοντας συνυφασμένο το όνομά τους με την έμπρακτη αντιφασιστική δράση, έρχονται στην Θεσσαλονίκη για να προσφέρουν μια βραδιά γρήγορων ταχυτήτων που σίγουρα θα χαραχτεί στη μνήμη μας, αφού η επίσκεψή τους στην Αθήνα το περασμένο έτος άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όσους βρέθηκαν εκεί.

Δημιουργημένοι το 1985 στη Βρέμη της Γερμανίας από τον κιθαρίστα / τραγουδιστή Ευστάθιο ‘Staffi’ Αγορόπουλο και τον Hakan ‘Hacki’ Onuk (Τουρκικής καταγωγής), οι Rumble Militia ολοκληρώνουν το line up τους με τον Marcus Drewitz στο μπάσο και τον Olli στα τύμπανα.

Στις πολύ αρχές ακόμα, ηχογραφούν το πρώτο τους demo με τίτλο ‘Treson’ το 1986, το οποίο τράβηξε το ενδιαφέρον αρκετών, οδηγώντας τη μπάντα στην ηχογράφηση πλέον και την κυκλοφορία του πρώτου τους LP με τίτλο ‘Fuck Off Commercial’ in 1987, βρίσκοντας ένθερμη ανταπόκριση και στήριξη από το κοινό. Ο δίσκος αποτελούνταν από 9 κομμάτια στο σύνολο, πέντε στη μία πλευρά και τέσσερα στην άλλη, ηχογραφημένα στα Siemer – Studio μέσα στο διάστημα Οκτωβρίου 1986 και Ιουλίου 1987, εκτός από το “Bang ‘til Death” που ηχογραφήθηκε στο Hawkeye Studio το 1987.

Το 1988 κυκλοφορούν το ‘En Nombre Del Ley’, όπου συμπεριλαμβανόταν το κομμάτι “Chile Under Pinochet”, το οποίο μάλιστα γίνεται από τα αγαπημένα κομμάτια του κοινού, ενώ με το πέρασμα του χρόνου οι ζωντανές εμφανίσεις τους γίνονται όλο και περισσότερες.

Ακολουθεί το single ‘Different Colours’, ενόσω η μπάντα ψάχνει να βρει δισκογραφική εταιρεία. Χωρίς να περάσει πολύς καιρός, έρχονται σε επαφή με την Century Media, με την οποία μάλιστα υπογράφουν και δισκογραφικό συμβόλαιο, κυκλοφορώντας τον άκρως επιτυχημένο (δεύτερο ολοκληρωμένο) δίσκο τους ‘They Give You The Blessing’ το 1990, στο οποίο περιλαμβάνεται το πλέον χαρακτηριστικό κομμάτι – ύμνος των Rumble Militia ‘No Nazis’. Για το ‘No Nazis’ κυκλοφορεί και επίσημο βίντεο κλίπ από τη μπάντα στις 15 Απριλίου 1990, με προβολές μέχρι και στο Headbangers Ball του MTV, φέρνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τους Rumble Militia αντιμέτωπο με ένα πολύ ευρύτερο κοινό. Η ευκαιρία που χρειάζονταν δηλαδή για να αυξήσουν κατακόρυφα τους οπαδούς τους. Η ηχογράφηση και η μίξη του ‘They Give You The Blessing’ έγινε στα Sound Service στη Βρέμη, σε παραγωγή των ίδιων των Rumble Militia. Κυκλοφόρησε σε 12’’ βινύλιο και CD, ενώ υπήρξαν κι άλλα φορμάτ, όπως η κυκλοφορία του δίσκου σε κασέτα το 1990 από την Unity Music.

Ακολουθούν τα ‘Stop Violence and Madness’ και ‘Hate Me’ το 1991 και 1994 αντίστοιχα, με το τελευταίο να μην έχει κάνει ιδιαίτερη εντύπωση. Όσον αφορά το ‘Stop Violence and Madness’, ο δίσκος περιλαμβάνει από πέντε κομμάτια σε κάθε πλευρά, ηχογραφημένα στο Morrisound Recordings στην Τάμπα της Φλόριντα. Σε αντίθεση με την προτροπή του τίτλου του δίσκου, οι Rumble Militia ακούγονται φουλ τρελαμένοι και χουλιγκάνικα επικίνδυνοι, κάνοντας το ‘Stop Violence and Madness’ ίσως τον καλύτερό τους δίσκο μέχρι σήμερα.

Έκτοτε, με μια μικρή παύση το διάστημα 1999 – 2002, οι Rumble Militia κάνουν επιλεγμένες συναυλίες ανα τον κόσμο. Μετά την Αθήνα του 2017, σειρά έχει να ‘καεί’ η Θεσσαλονίκη!