Οι Perseptik είναι ένα νέο συγκρότημα από την Αθήνα που επιχειρεί να συγκεράσει τις dark-wave/post-punk και gothic/doom metal επιρροές του, διατηρώντας, την ίδια στιγμή, την αυθεντικότητα και επιθετικότητα του ήχου του.

Δημιουργήθηκαν το 2012, με τα τότε μέλη να ψάχνουν το μουσικό προσανατολισμό της μπάντας, παίζοντας διασκευές από διαφορετικά ιδιώματα του σκληρού ήχου – από Smashing Pumpkins και Faith No More μέχρι Slayer και Sepultura – ενώ παράλληλα αρχίσανε να προβάρουν και τα πρώτα δικά τους τραγούδια και κάνανε τις πρώτες συναυλίες.

Το φθινόπωρο του 2013 περάσανε στην επόμενη φάση, της σύνθεσης και ενορχήστρωσης κομματιών, με απώτερο σκοπό την κυκλοφορία του πρώτου τους δισκογραφικού εγχειρήματος.

Λίγους μήνες λοιπόν μετα την ηχογράφηση του ντεμπουτου τους πραγματοποιούν κάποιες συναυλίες για να προϊδεάσουν το μουσικό κοινό για την επερχόμενη κυκλοφορία τους, παίζοντας και κάποιες ενδιαφέρουσες διασκευές. Μέσα στο 2018 αναμένεται να κυκλοφορήσει το πρώτο album με τίτλο “ZERO” του οποίου η παραγωγή είναι ήδη έτοιμη.