Ήρθε λοιπόν ο καιρός να επιστρέψω στα Τρίκαλα, μια πόλη με αρκετά ενεργή μουσική σκηνή και μπόλικες συναυλίες, ιδιαίτερα σε περιόδους διακοπών (όπως κι αυτή άλλωστε). Αυτή τη φορά, σειρά έχει το live των W.E.B/Daffodil/Oletir/Blue2Black.

Το live ξεκίνησε με τους Blue2Black, ένα ακουστικό ντουέτο, να έχουν “αναλάβει” την προθέρμανση του κοινού. Μπορώ να πω πως ακόμη κι αν αυτό το ντουέτο δεν είχε καμία σχέση με τις μπάντες που ακολούθησαν, παίξανε σε ένα αρκετά καλό κοινό και με ικανοποιητική ανταπόκριση. Το πρόγραμμα τους βασίστηκε σε ακουστικές διασκευές διαφόρων ειδών με αποκορύφωμα το Cemetary Gates των Pantera, το οποίο και άφησαν για το τέλος.

Τη σκυτάλη παίρνουν οι “μικροί” Oletir. Ενα πενταμελές black/death σχήμα από Τρίκαλα. Η ιδιαιτερότητα που έχει αυτή η μπάντα δεν έχει σχέση με το γεγονός το ότι είναι όλοι ανήλικοι. Όχι, ούτε καν. Το ιδιαίτερο σημείο τους είναι τα γυναικεία φωνητικά. Μάλιστα. Προσωπικά έχω παρακολουθήσει ελάχιστες μπάντες live στη Μέταλ σκηνή με γυναικεία φωνητικά και καμία (πέρα από τους Oletir) στην extreme σκηνή. Το setlist τους αποτελούνταν από 8 κομμάτια εκ των οποίων τα 4 πρόκειται για δικές τους συνθέσεις. Με ένα πολύ δυνατό πρόγραμμά και πολύ καλή σκηνική παρουσία, οι Oletir άφησαν το δικό τους στίγμα εκείνη τη βραδιά και είναι προφανές πως, αν και πολύ νέοι, έχουν όρεξη, ταλέντο και αρκετές ιδέες έτσι ώστε να προχωρήσουν δυναμικά σε ένα μακρύ δρόμο που ξεδιπλώνεται εμπρός τους.

Σειρά έχει άλλη μια τοπική μπάντα, οι Daffodil. Ένα goth σχήμα με εμφανείς επιρροές από μπάντες όπως οι HIM. Αυτή τη φορά σε σχέση με την προηγούμενη μπάντα, τη γυναικεία παρουσία την έχουμε στην κιθάρα. Έχοντας αρκετές δικές τους δουλειές, με το Heart of the Deceiver να είναι το πιο γνωστό τους, έκαναν ένα αρκετά γεμάτο πρόγραμμα το οποίο κράτησε απασχολημένο την πλειοψηφία του κοινού τους. Αρκετά δεμένη υπήρξε η παρουσία τους επί σκηνής και με πολύ καλό ήχο, πέρα από ένα σημείο όπου υπήρξε ένα θέμα με τον ήχο της κιθάρας, αλλά ξεπεράστηκε άμεσα. Τουλάχιστον ιδιαίτερη θα μπορούσα να χαρακτηρίσω τη σκηνική παρουσία όλης της μπάντας, ιδίως του frontman, ή οποία πιστεύω ήταν και το πιο δυνατό σημείο της μπάντας, κάτι που προφανώς κέντρισε ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον του κόσμου.

Τέλος έχουμε τους W.E.B ως Headliners. Οι W.E.B μια μπάντα με αρκετές εμφανίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, ξεκίνησαν το Τουρ τους σε Ελλάδα, Κύπρο και Αγγλία στις 2 Δεκέμβρη και αυτή τη φορά σειρά είχε η πόλη των Τρικάλων.

Δυστυχώς, ανέβηκαν στη σκηνή μετά τις 12 όπου το κοινό τους ήταν εμφανώς μικρότερο από αυτό των υπόλοιπων συγκροτημάτων, χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι, αφού όσοι έμειναν έκαναν αισθητή την παρουσία τους μέχρι και το τέλος της συναυλίας. Καταπληκτικό αποτέλεσμα και φοβερή σκηνική παρουσία είναι τα δύο στοιχεία που υποδεικνύουν το πόσο επαγγελματίες είναι σε αυτό που κάνουν. Αξιοποιώντας όλα τα samples και τα ατμοσφαιρικά στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν στις ηχογραφήσεις, μετέφεραν φοβερά και αψεγάδιαστα την εμπειρία του δίσκου στη σκηνή. Πέρα όμως από τα δικά τους κομμάτια, άφησαν και μία “έκπληξη” για το τέλος. Μια διασκευή. Ένα γνωστό κομμάτι μιας πολύ γνωστής μπάντας, το Anubis των Septicflesh, προσθέτοντας πάντα τα δικά τους στοιχεία κάνοντας το ακόμη πιο ατμοσφαιρικό (κι όμως γίνεται) και θεωρώ πως ήταν πολύ καλός τρόπος για να κλείσει κανείς μια live εμφάνιση. Όπως και να ‘χει, οι W.E.B είναι μια μπάντα που έχει αναπτύξει το δικό της ήχο και όσοι παρακολούθησαν το live τους έμειναν τουλάχιστον ευχαριστημένοι.